SEAT - daljinsko zakljucavanje problem

SEAT - daljinsko zakljucavanje problem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Eh ovako... u pitanju je Seat Toledo 1998 godina 1.9 TDI.

Nije moje auto, zetovo je... i ovaj problem ima...

Promijenuo je bateriju u ključu, i onda se ključ treba programirat ponovo valjda... barem tako kod većine auta ide, samo šema programiranja je različita od auta do auta... sve smo uradili kako piše, i ništa...

Evo šeme za ključ... jel' se neko kojim slučajem susretao sa ovim problemom...
t5hp3l.jpg

Našao sam na još nekim forumima da je raja imala isti problem sa potpuno istim autom, i nigdje nisam uspio naći riješenje...

Ako ko zna bilo šta, molim pomoć ;)

pozzz.

Član
Druze ako hoces skokni do najblizeg servisa koji malo vise radi Seata ili Wolksvagen program,nece ti uzeti puno za reprogramaciju kljuca,a mozda ces se ovako izjebati ko niko,dok napravis kljuc.
Ti vidi sta ti je najbrze.;)

Član
Marko R je napisao(la):
Druze ako hoces skokni do najblizeg servisa koji malo vise radi Seata ili Wolksvagen program,nece ti uzeti puno za reprogramaciju kljuca,a mozda ces se ovako izjebati ko niko,dok napravis kljuc.
Ti vidi sta ti je najbrze.;)

To smo sinoć i skontali da je najjednostavnije riješenje, baš zbog gubljenja živaca i slično... :D

Čim bude vremena ili usput u Mostaru bude viška vremena, pa javim poslije servisa šta se desilo ;)

Član
Ja sam mijenjao bateriju i nisam morao programirati nista :$

Nego ja sam zezno dok sam mijenjao bateriju pa vidi da mozda niste ni vi tj. onaj "jezicak" mi je malo popustio i nije imao kontakta sa baterijom ...

Ja nosio u servis i ljudi mi govorili da moram uzeti novi kod i taj poklopac sa dvije tipke i to kosta oko 130KM :$

Član
Marko R je napisao(la):
Neka i Antrax proba vidjeti taj jezicak,moze biti da rijesi kvar

Kod njega svijetli lampica na ključu kad se pritisne otključavanje ili zaključavanje, pa sam mislio da je u redu spojena baterija, nisam rastavljao ključ... čim svijetli, mislim da je u redu sve sa ključem... ?

Član
ma ba zaboravi ti reci javi se mom bratu radi u skodi asi el.mehanicar more ti daba napraviti konsulduj se sa njim 061 48 47 36 jasko reci da sam ti ja dao broj

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.