SEAT Cordoba Vario 1.9 TDI savijet

SEAT Cordoba Vario 1.9 TDI savijet

Član
Konkretno me zanima kako se to auto pokazalo i koliko realno to auto vrijedi.
Dobivam to auto u račun za mog Picassa ,al nisam nikad imao auto iz VW grupe pa me zanima vaše mišljenje.
Auto je 98. godina ,1.9TDI 66KW ,ima solidnu oprmu i po slikama mi se čini uredan.
slika-160119-2011-01-1294677263-velika.jpg

slika-160119-2011-01-1294691039-velika.jpg

Ovo ti je fakticki Polo Classic Variant, dosta su jeftini za odrzavanje i izdrzljivi. Ovaj motor je takodjer najizdrzljiviji 1.9 TDI, s obzirom da je ovo auto prilicno staromodan po pitanju mehanike i elektronike, nema tu nekih boljki specijalnih. Nije neka eksluziva ni luksuz, ali sto bi rekli ameri: ''Does the job''...

Član
tdi je cudo,nema tu puno kalkulisanja,ko sto rece oleosoner auto je dobar,nije skup za odrzavanje,dijelova ima,sto je najbitnije. bas kao polo classic,sve su isti dijelovi
jedan drug ima ovaj motor u svom seatu,doduse nije ovaj seat,ali svejedno je zadovoljan,nema nikakvih problema,a auto fino ide;)

Član
Uzet danas SEAT ,auto me baš pozitivno oduševio ,Ide kao lud ,kapi ulja nigdje nema ,na trpu nigdje ne lupka ,sve utegnuto ko kamen.Za nepovjerovat za auto od 200.000km i 98.godište.
Sad sam i ja na neku ruku Wagenovac (imam TDI ,sad mogu i na mjesec letiti:lol::lol::lol:)

Član
djordjep je napisao(la):
Uzet danas SEAT ,auto me baš pozitivno oduševio ,Ide kao lud ,kapi ulja nigdje nema ,na trpu nigdje ne lupka ,sve utegnuto ko kamen.Za nepovjerovat za auto od +200.000km i 98.godište.
Sad sam i ja na neku ruku Wagenovac (imam TDI ,sad mogu i na mjesec letiti:lol::lol::lol:)

:cool::cool::cool::cool: znas sta ti je cinit,slike i u garazu;)

Član
djordjep je napisao(la):
Uzet danas SEAT ,auto me baš pozitivno oduševio ,Ide kao lud ,kapi ulja nigdje nema ,na trpu nigdje ne lupka ,sve utegnuto ko kamen.Za nepovjerovat za auto od +200.000km i 98.godište.

Jel udoban posle picasa? :D

Član
dellas je napisao(la):
djordjep je napisao(la):

Jel udoban posle picasa? :D
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Dobro se nasmija , kad je išlo VW i udobnost . Ta dva auta su baš nebo i zemlja što se tiče udobnost ,prostranosti izgleda ,al jebaji ga ,trebale mi pare ,a i potrošnja me ubijala ,neće bez 9 litara da se vozi u lokalu (1.6i 95KS)

imam Polo Variant 98.god TDI, cak je ista i boja:) i jedina mana mu je sto je tijesan...
nije bas udoban ko Citroen al je bolji od Golfa mk3 i mk4 sto se udobnosti tice

Član
To jeste da je malo stisnut , posebno kad sjedneš direkt iz Picassa. Al potrošnja me oduševila ,danas sam išao po njega u Bihać , i od Bihaća do Dubice(120km) potrošio 10KM goriva , u Dubici mi upali rezervu i reko nasuću samo cenera pošto ne znam kakva je nafta tu , kad vrati kazaljku na isto mjesto gdje je bila kad sam kreno iz Bihaća. Znači ispod 5 litara.
Jedino sam imao mali unfal na potezu od Bihaća do Krupe , naletim na odronuti kamen i odvali mi šuspleh plastiku ispod i malo prignječi karter,al dobro je nije ga probušilo ,kako je zveknulo ja sam mislio da će izvaliti motor napolje ,a nemožeš ga izbjeći , s jedne strane brdo sa druge auto.

ma trosi manje od upaljaca, ja sa pola rezervoara iz Srebrenika u Sarajevo i tu se malo voziko pa u Konjic i nazad u Srebrenik, al hoce popit kad se stisne :lol: