Seat 1.9TDI neće da upali

Seat 1.9TDI neće da upali

Član
Večeras mi se desilo da ne može upaliti ,pa reko dok ga sutra ne odvučem majstoru možda neko zna u čemu je problem.
Znači auto je radilo normalno i poslije 15 min krenuo da preparkiram neće da upali , tj upali na trenutak i poslije 2,3 sekunde se ugasi , i tako može ponavljati koliko hoćeš puta ,znači kresne na prvu i odma gašenje. Pomislio sam da nije do filtera nafte , ali nije pošto sam spojio direkt na pumpu i isto. Pumpa vuče i ima povrat ,tako da sumnjam da je nešto vezano za elektroniku.
U pitanju je Seat Cordoba Vario 1.9TDI 66kW/90KS 98.g.p.

to je zbog kod-a na kljucu, probaj drugim kljucem ako imas
Stari mi ima Polo Variant TDI i zna se isto desit

Član
Jbg samo jedan ključ imam.:icon_sad:
Zaboravio sam napomenuti da auto ima naknadno ugrađeno dalj. centr. zaklučavanje sa alarmom , ne znam koje marke ,sa tim uzet.
Ja sam mislio da imobilajzer totalno zatvori pumpu , tj da alnasuje u prazno.

jesil probo izvadit kljuc i probat ponovo, meni se to desi i ja izvadim kljuc i onda hoce
i kod mene je 1 kljuc

Član
Ma neće , čitavo veče sam pokušavao , sad sam skoro ušao u kuću.
Probaću sutra ujutro ,da se nije možda se predomislio:lol:
Znam to za imobilajzer , kod kolege se znalo desiti na 406-ici neće da upali, samo par puta otključaš i zakjučaš auto na daljinsko i onda prepozna kod.
Kod mene to ne pali.

Član
jesil gledao da ti nije ispao onaj kod iz kljuca, da se nije pomjerio il tako nesto. dobro nisi zvao Bihamk, ko jedan nas forumas, skoro u sarajevu mu tako bilo, bilo do kljuca. Ostao bezveze bez 50km sto su oni izasli,a sam rijesio problem:cool:

Član
probaj ;) ubaci auto u prvu i zaverglaj na kratko bez kvacila samo da trzne
Rodjaku se desila slicna situacija (bili na izletu) na kraju svih pokusaja zvali bihamk Momak koji je dosao uradio isto Nikada se vise nije desilo ;)

Član
Kod ključ je bio u pitanju ,nije ga očitavalo i palilo blokadu.
Danas auto upali kao da ništa nije bilo.
Išao sam gledati da mi isključe imobilajzer , 150KM. Jel to puno novaca?

Član
Tako ti to ide,90% para se daje na vozilo,a 10% nam ostane da zivotarimo :icon_smile: :icon_smile: :icon_smile: