savjet za BIXENONE?

savjet za BIXENONE?

Član
poz raja..imam mercedesa 190d.....jucer sam kupio BIXENONE i ugradio ali predvijedni su za kratka i duga...a duga mi nema funkcije...kakve su opcije da to ispravim hvala :)

ima li ko voljan da odgovori=? da dalje trazim savjete:icon_rolleyes:

jesili spojio kako treba tj. po upustvu i probaj ustekat obicne halogenke na one džekove i provjeri imas li na njima duga i kratka svjetla ako imas onda ti je do one crne male kutijce na instalaciji od xenona ;)
i probaj obrnuti džekove na balastima one koji idu na sijalice ;)

Član
ernadhusic je napisao(la):
jesili spojio kako treba tj. po upustvu i probaj ustekat obicne halogenke na one džekove i provjeri imas li na njima duga i kratka svjetla ako imas onda ti je do one crne male kutijce na instalaciji od xenona ;)
i probaj obrnuti džekove na balastima one koji idu na sijalice ;)

kako cu dzekove obrnuti kad su razliciti ulazi..spojio sam sa priateljem koji se razumije sve je ok... neki su rekli da elektricar mora premostit da bi nakraju ispalo kako treba

Član
Jarane ako ne znas osnove oko elektrike/elektronike onda bi valjda trebao i znati da se ne radi oko struje preko foruma.Znaci ne kopcaju se xenoni napamet...

Odvuci elektricaru i nek ti to spoji,a ne taj tvoj jaran koji ''zna kako se kopca''

N

nenad

Jesi li dobio sve kablove? Pored balasta i sijalica, treba ti i instalacija/modul za kratka i duga svjetla.

Član
Lexillium je napisao(la):
Jarane ako ne znas osnove oko elektrike/elektronike onda bi valjda trebao i znati da se ne radi oko struje preko foruma.Znaci ne kopcaju se xenoni napamet...

Odvuci elektricaru i nek ti to spoji,a ne taj tvoj jaran koji ''zna kako se kopca''

druze ima upustvo i sve je na dzekove....jedino sto sam morao dovest + na akumulator i masu na sasiju sto sam i uradio...sve je spojeo BI XENONI rade..ali duga ne rade..vratim stare sijalice kratka i duga rade... zna jaran sigurno spojit tu nemoj bezveze nagadjati..nije mu prvi put

nenad je napisao(la):
Jesi li dobio sve kablove? Pored balasta i sijalica, treba ti i instalacija/modul za kratka i duga svjetla.

e ovo sve sto je ovdje na slici tako je doslo i spojeo

http://www.easy-motorcycle.com/images/55w%20set.jpg

:icon_question: sad treba li jos sta ne znam

GreenDevil je napisao(la):
mozda ti ne radi modul za duga svjetla, moze se dugo svjetlo spojit direktno sa fabrickog dzeka

moze ito biti...a jedan mi je rekao sto radi oko tih xenona treba negdje zicu iz fabrickog dijela dovest..ma nemam blage...kad snekim poslujes sve LEVATI i samo prodaj i ostalo je na tebi

Ček jes ti to kupio novo ili polovno ako je novo moze biti samo greska na instalaciji ako je polovno onda ti je u tu malu crnu kutijcu uslo vode i ono zajebava tj. instalacija ti je u banani od xenona zamjeni instalaciju i probaj dali radi ;)

Član
ernadhusic je napisao(la):
Ček jes ti to kupio novo ili polovno ako je novo moze biti samo greska na instalaciji ako je polovno onda ti je u tu malu crnu kutijcu uslo vode i ono zajebava tj. instalacija ti je u banani od xenona zamjeni instalaciju i probaj dali radi ;)

kupiio polovno, probacu hvala ti na savjetu :D

GreenDevil je napisao(la):
samo uzmi napon za dugo sa originalnog dzeka i spoji na xenon i mora radit

hvala probacu to :) al mozda elektricar da odradi da se ne zezam sa strujom :;D;)