Savjet za automatik

Savjet za automatik

Član
Gledam po youtube za automatic. launch control dali je stetno za menjac ? i dali smije na mog golfa ili samo na dsg ? evo video
i ovaj
?

jeli ti tiptronic ili obicni automatik ?
po svemu nije to zdravo kako god okrenes a da samo vidis kako izgleda mjenjac iznutra nebi to nikad radio tj. ovako startovo
poslikam ti iz mog mjenjaca sta sam ja povadio pa da vidis kako to izgleda
pri ovakvoj voznji najvise strada Wandler a i klavni cilindar od ulja pa onda lamele unutra i zibcanici koji nisu deblji od 3mm ventili senzori i dalje da ne nabrajam
uglavnom kad sta strada pripremi malo vecu svotu para za popravak ili kupuj polovan sto je jako tesko nac ;)

Član
automatic tiptronik 5 brzina a vidim pri svakoj trci drzu kocenicu i gas pa puste kocenicu nabiju gas :D ja sam jedaman probao bas dobro zastarta . automatik drugacije nece da starta :) ja sam mislio da je ovo normalno al eto :D nije

Super Moderator
Drug ti nemas ovo, ovo je launch controll i to je posebna opcija. Kad recimo navodim primjer dsg ima launch controll, ugasis esp i stavis u S ili tiptronic i stisnes kocnicu i onda gas i kad pustis kocnicu auto starta normalno, al kod dsg kad drzis tako kocnicu i gas, isto kao kod manual mjenjaca da drzis kvacilo i dajes gas i kad pusis kvacilo startas, a kod tvog ti kad dajes gas auto hoce da krene znaci nije odvojen. Razumijes sta ti hocu reci? Ti dsg tako stavis i turiras ga a on ne pokusava da krene

Član
sad razumijem :D al kako da startam na ovaj automatik :) i ja kad stisnem gas i kocinicu on oce da krene al kad stisnem malo jace on visee nece i kad ovako napravim on zastarta :D .

Super Moderator
Pa kreni normalno i onda zagasaj jbg mozes ti njega drzati na kocnici onda se auto ''napne'' i kad pustis kocnicu bolje krene al nije to dobro za mjenjac. Cak ni dsg se ne preporucuje bas stalno koristiti launch controll isto tako ni manual mjenjac nije namjenjen za slajdranje

Član
Ja to nisam ni nameravao stalno nego kad stanem sa nekim na cilj da krenem kako treba .ovako kad polako krenem pa gas. On mi se izgubi :) al nema veze i ovako nije lose