Savjet: Ugradnja motora iz sportskog motora 750ccm u Ficu

Savjet: Ugradnja motora iz sportskog motora 750ccm u Ficu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Slusaj brate, nema veze ako je motor bio naprijed, on isto okrece tockove prema naprijed... problem je uvijek zadavao mijenjac, ali i to se vrlo lako rijesavalao, sad da mogu kako da ti nacrtam pokazao bih ti, znaci samo onaj dio sto ide iz motora na rucicu mijenjaca se ne pricvrsti na dno rucice mijenjaca nego na sredinu rucice, izmedju dijela gdje se spaja rucica sa sasijom i dijela gdje drzis ruko, automatski sve se okrene i tad normalno prebacujes.
Rekao sam ti sta ces uraditi, kupi auto, nekog stranca, mada ima i kod nas odredjenjih modela...Hajd poslacu ti na p.m. nesto sto mozda nebi bilo lose.

MTR

Član
imas zemo momaka na forumu koji to vec rade pa se cuj sa njima , a ljudi vani su ugradjivali koliko ja znam od Hayabuse , ZZR-a , R1 pa nadalje , onda imas reptila za boxerom iz 911-ke , znam momka u Broda ima Fichagu sa nekim blesavim motorom unutra pere jaca auta na 180 ko bale , sve se moze brate , samo truda , rada i para i naravno ISKUSTVO . Ako znas mozes mu ugradit i vesnu masinu bez problema

MTR je napisao(la):
imas zemo momaka na forumu koji to vec rade pa se cuj sa njima , a ljudi vani su ugradjivali koliko ja znam od Hayabuse , ZZR-a , R1 pa nadalje , onda imas reptila za boxerom iz 911-ke , znam momka u Broda ima Fichagu sa nekim blesavim motorom unutra pere jaca auta na 180 ko bale , sve se moze brate , samo truda , rada i para i naravno ISKUSTVO . Ako znas mozes mu ugradit i vesnu masinu bez problema

ma znam da se sve moze kad se zna u tom i jest problem znanje...a hajd javi ako znas koji su to ljudi koji su radili da stupim u kontakt...i meni bi najdraze bilo uzet iz porsche 911ke al mogu napravit mozda 2-3 fice s ovim sto sam govorio za tu cijenu...tak da od tog nista...a evo i ja cijeli dan listam jucer i danas ima yamaha R1, suzuki GSX i hayabusa najvise s time da mi je previshe hayabusa hem para hem kubika...

jos sam nesto eventualno otkrio danas dok sam listao ovo sve mada nije ni priblizno zadovoljavajuce ali bi mi rijesilo problem sa mjenjacem....posto je u motora ovih sto sam naveo elektro mjenjac ima kit za nekih +1000KM sa papucicama na volanu kao u F1 sto ima i time jednostavno mogu da eliminisem rucni mjenjac a i problem koji sam mislio da cu imati sa mjenjacem mada nije to to zadovoljstvo ali opet dobra solucija ;)....tako da mi sad ostane onda problem uvezivanja motora sa pogonom tockova...(vidio sam da trebaju neki adapteri zupcasti valjda da poveze pogon motora sa pogonom koji ide na gume)... i ostane mi ojacavanje motora sa karoserijom kako rijesit...ima napredka mada opet gledam i druge mogucnosti

arminnn je napisao(la):
ako nisi spreman izdvojit 5 000 eura nemoj ni pocinjat

ne bi trebalo da toliko kosta posto sam danas nasao stranicu gdje se prodaju komplet kit samo karoserija nedostaje znaci komplet sacija, gume, felge, amortizeri sve zivo sto je potrebno, 2 sportska sjedista i kompletan motor od yamahe R1 2004 god. sa svime znaci samo skoljka da se stavi za 5000 funti sto je nekih 6000Eura malo vishe samo neznam tacno za koje auto je kit posto ne pise...isto sam nasao za malo vise od 5000 funti kompletan kit isto tako samo fali skoljka od mini coppera onog starijeg

ja sam racuno oko 1000KM motor, 1000KM elektro mjenjac, pogon s mostom neznam cijenu nek je 1000KM i to...sva ojacanja sasije i motora materijal i ruke i to nek bude 1000KM, radovi na skoljki i farbanje nek je i to 1000KM...jos nek ima dodatno eto nekih 1000KM za ne predvidene radove i ruke recimo za ugranju motora i to je nekih 3000Eura otprilike sto kontam da bi izaslo...sad opet to je procjena moze bit i vise ne kazem ja al 3-4000Eura ne moze bit vishe

LSD

Član
1778736112_b9d3a97af0.jpg

ovo je radjeno u Aleksandrovcu...
ime dejan djukic....autoklinika Djukic

u ovom je motor iz Juga...uradjene kojekave prerade na njemu...mjenjac je od renoa 4....
kojekakve detalje ces dobiti poslije na PM.
a do tad pokushaj izgooglati kontakt s Djukicem
fico vozi 100km/h za 11s;
dok mu je maksimala 160 :D:D:D

LSD je napisao(la):
1778736112_b9d3a97af0.jpg

ovo je radjeno u Aleksandrovcu...
ime dejan djukic....autoklinika Djukic

u ovom je motor iz Juga...uradjene kojekave prerade na njemu...mjenjac je od renoa 4....
kojekakve detalje ces dobiti poslije na PM.
a do tad pokushaj izgooglati kontakt s Djukicem
fico vozi 100km/h za 11s;
dok mu je maksimala 160 :D:D:D

hajd posalji detalje na pm...hmmm iz yuge 100ja za 11sec...fino bome... slicno cu uraditi i to ce se definitvno desiti prije nego ovaj veliki projekat pokrenem...isto od yuge motor ide imam prijatelja koji ce to izvesti za nekih 150-200KM sa ugradnjom i motorom :cool: ostaje postojeci mjenjac samo ce se motor mjenjati a poslje ostalo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.