Savjet,sta da se radi

Savjet,sta da se radi

Član
Pozz raja,ja uvijek volim da pitam i da se raspitam,mozda nekom ide na zivce al sta da se radi,tu smo da se savijetujemo...:cool:
Vec duze vrijeme kuburim sa je****nim Safe mod,auto ide do 130 ko ludo i onda tabla mrtav hladan,cacko radio svasta al neide,nakanim se odvucem auto na dijagnostiku,i odma iz pika Turbina zaprljana,o.k skidaj,skinuli turbinu,granu i usisnu,sve cisto ko suza,malo ali sasvim malo garezi u grani,turbina malo ko stekaju oni reperi ili kako se vec zove,al o.k podmazali ocistili,vratili,auto na auto put dijagnostika,op 130 i opet sranje,majstor govori da je MAF senzor i magnetni ventil...:icon_question: ja mislim da treceg nema...Nadzemo Maf senzor postavimo daje iste simtome a i iste one procente na dijagnostici,e sad me znaima kolike su sanse da pokazuje na dva ista maf senzora podatke i da su obadva kao pokvarena,i dali je veca sansa da je to do magnetnog ventila,posto sam primjetio da mi nece da podize onu polugu,i usput ako ko zna cijene magnetnog ventila i maf senzora...pozz:icon_confused:

Član
RE: SAvijet,sta da se radi

odkopcas maf senzor i probas tako pa vidi jel ti isto, ali cisto sumnjam

Član

Grga je napisao(la):
odkopcas maf senzor i probas tako pa vidi jel ti isto, ali cisto sumnjam

Otkopcavan nikakve promijene na dijagnostici nije se potezo da se vidi dali frcera :icon_rolleyes:

Početnik

hmmm vakumi,provjeri sve ijedan vakum, ;) ugl sutra poslikam kako je u mene i sta pa ti poslajem slike i ima da napravis ;)

Član

pa skini maf i provozaj auto,ak bude okej do njeg je,onda ga fino ocistis sa nekim sprejem koji sluzi za to i miran si,ili kupis novi

Član

lov2xlr8 je napisao(la):
pa skini maf i provozaj auto,ak bude okej do njeg je,onda ga fino ocistis sa nekim sprejem koji sluzi za to i miran si,ili kupis novi

kao sto kolega kaze i kod mene na puntu je bio isti senzor otisao i ja ga otkopcam auto kida ko ludo!al meni nije taj problem do 130 ili neznam koliko vec isto kao da nema turbine ona cvili auto se vuce ko krpa,i kad sam otkopcao auto normala,pokusaj nista ti nefali!

Član

Imam ja taj el. Ventil za turbinu polovan ali ispravan. Imam isto i maf senzor polovan ali isto isravan, nov bio i stavljen jednom na auto da se proba. Ali prvo provjeri maf senzor da ga otkacis pa da vidis jel isto a ja mislim da je do njega.

Član

RS TURBO je napisao(la):
Imam ja taj el. Ventil za turbinu polovan ali ispravan. Imam isto i maf senzor polovan ali isto isravan, nov bio i stavljen jednom na auto da se proba. Ali prvo provjeri maf senzor da ga otkacis pa da vidis jel isto a ja mislim da je do njega.

Evo danas idem da probam i tu soluciju,iako sam prije mzda mijesec dana tako nesto pokusavo,kad otkopcam maf auto lijeno do jaja a kad skopcam reze,danas opet probam tu opciju,"RS TURBO" jel mozas javiti na private ili na broj mobilnog kolko bi bio taj ventil za turbinu meni treba kao od golfa 4 taj ventil,uglavnom tri izlaza i bitan dzek....u konfuziji sam do jaja:icon_question:

Sarajlic je napisao(la):
hmmm vakumi,provjeri sve ijedan vakum, ;) ugl sutra poslikam kako je u mene i sta pa ti poslajem slike i ima da napravis ;)

A drug nebi to bilo lose da mi poslikas pa da vidim mozda cak i crieva nisu dobro povezana....;)