Savjet o izboru automobila

Savjet o izboru automobila

Član
Pozz,pre nekih pola godine sam zbog odlaska na rad u inostranstvo prodao svoj GOLF IV...trebao bih se vratiti ubrzo u Sarajevo pa razmisljam o kupovini automobila...vjerovatno cu se odluciti za ness iz grupacije VW ili Audi pa me zanima sta vi mislite o tome...mane,prednosti...ono sto me pogotovo zanima razlika izmedju dizelskih motora 1.9TDI od 77kw i motora 2.0TDI od 104kw....ono pricaju ljudi svasta,al me ne zanimaju te price "rekla-kazala",mene zanimaju informacije iz prve ruke i od raje koja stvarno zna o autima :))) ...hvala unaprijed... :icon_smile:

Član
ja imam taj od 77kw, dobar auto nema problema osim plivajuceg zamajca(doduse to svi moderni turbo dizeli imaju danas) nekih mana nema, meni su boschove dizne i nemam problema za evo 4 god sto ga vozim... doduse ne zalim na filtere i ulje, mjenjam ih svakih 8000 sve zajedno ulje gorivo vazduh i to samo OEM...
a 2.0 tdi imao ga prijatelj, glave pustaju do 2006 god(mislim) turbine slabe(zastekaju zbog podmazivanja) a slabo podmazuju zbog uljne pumpe(ima problema pri uzduzno postavljenim motorima audi passat) i najveci problem dizne simens koje su bas osjetljive na nase gorivo...
nadam se da sam pomogao nesto

Član
Hvala mnogo,Naravno da si pomogao,cujem stalno price pa je dobro cuti od nekoga ko je bas imao posla sa tim motorima...a znaci ovaj noviji golf V 2.0TI, tj. 2006+ sredjeni su problemi sa motorom? Za auto koji ima SIEMENS dizne znam da ne treba ni da razmisljam...E sada kako da znam koje su dizne SIEMENS,a koje BOSH...I da pitam isto tako sto se tice recimo SEAT LEON ili AUDI A3 2.0 TDI,jesu li promjenjeni ili i za njih moram da pazim o godini proizvodnje,diznama itd.... znam da smaram al stvarno se ne razumijem mnogo samu mehaniku motora i ne bih volio da kupim auto i da spavam kao beba nakon toga,sat spavam-sat placem :lol: