Savjet nepovratni ventil na boch pumpi

Savjet nepovratni ventil na boch pumpi

Član
Naime auto kad palim navlači mi malo više naftu i treska se dok dođe pa onda upalim....E majstor mi je rekao neki neporvatni ventil d auzmem pa me sad interesuje kako to montirati gdje ide i šta već?????molim ozbiljjne odgovore da riješim to...unaprijed hvala...pozzzz

Član
Presjeces dovodno crijevo nafte koje ide na bosh pumpu i ubacis ventil, stavis dvije selne i gotovo!

Član
ok ljudi al pošto kod mene bosch pumpa ima povratno crijevo, jel sigurno treba na dovodno to staviti jer ja ipak mislim da ovaj povrat me zeza vrati odmah naftu prije nego što auto upali.......jel moguće d aje do toga??pozzz:cool:

Član
Aha znači poslije filtera ono dovodno crijevo presiječem i tu ugradim taj ventil prema bosch pumi jel???pozzz:cool:

Član
aha ma ja sam sve konta ono povratno ......al eto ako kažu stručnjaci tako onda ću na to dovodno presjeći i stvaiti......prvo sam mislio filter međutim nov ne bih trebao d azeza......pozzz:cool:

Član
Ok probaću sutra...i staviti na dovodno prije naftnog filtera i vidjeti šta se dešava.......pozzzz

Mozda jos neko ima neku ideju..Meni se desavalo kad stanem u brdu da mu dugo treba da navuce naftu..Poslije stavljanja ventila nema vise problema, taman da ga stavis na ofinger..