Savjet:naljepnica

Savjet:naljepnica

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
ev ovako,zanima me sta mi treba da mi neko uradi naljepnicu,moze li na osnovu slike il moram radit u nekom programu,tipa autocad,corel i slicno
hocu da jaranu napravim ovo
IMG_2287.jpg

DSCN5171.jpg

umjesto ovog treba bit starija tipa e30,prije redizajna,al to se da rijesit u photoshopu
zanima me,znaci,moze li se na osnovu slike koju napravim,napravit naljepnica il mora bit vektorski?jer sam slab s tim programima

Član
A bolje u corelu da ovo napravi i odnese nekom firmopiscu koji ima cutter, pa mu taj izreze na foliji zamoljepljivoj.

Posto je jedna boja i docice jeftinije i bice gotovo u roku od 3 minute i premno za zalepit odma a kostace recimo 5 markica mozda i manje.

Član
Deyo je napisao(la):
menjic je napisao(la):
A bolje u corelu da ovo napravi i odnese nekom firmopiscu koji ima cutter, pa mu taj izreze na foliji zamoljepljivoj.

Posto je jedna boja i docice jeftinije i bice gotovo u roku od 3 minute i premno za zalepit odma.

Pa to sam i mislio, PNG ( 300dpi 15x10cm recimo) se otvori u Corelu i samo se uradi tracing i na cutter i bude super.

OK, izvinjavam se rece ti stampariju pa sam te pogresno shvatio.

Onda se slazemo :)

Član
Tako nesto :)

A aj malo sad da ja off-am kad sam vec tu :)

Hocu neku naljepnicu i ja da radim pa me zanima jesi li ikad lijepio kakvu na mat boju i hoce li to drzati ista ?

Ako sam dobro razumio mat ce da ostane mozda blago hrapav mozda se nece ni osjetiti rukom ali ce da ima neke mikro rupice, mozda :icon_confused::icon_confused::icon_confused::icon_question:

Član
ja to hocu na auto,znaci ide na cutter,da se odstampa na samoljepljivu foliju :D
dobro je ako moze preko PS-a,da i corel se ne slazemo bas,sa CAD-om sam malo bolji,al sumnjam da bi ovo mogao i znao uradit ;)
thx opet

Legend
ma moze i u PS-u ako ce ici manjih dimenzija,al jednostavnije ti je odraditi u corelu,odradit cu ti ja kasnije ucorelu ako hoces

Član
ajd nexa ak ti se ne gadi :D
thx unaprijed
ne treba velika
mozda 20-tak cm siroka
sa strelicama
i proporcionalne visine
nije toliko bitna velicina,samo da ne bude ogromno

Legend
edoze je napisao(la):
ajd nexa ak ti se ne gadi :D
thx unaprijed
ne treba velika
mozda 20-tak cm siroka
sa strelicama
i proporcionalne visine
nije toliko bitna velicina,samo da ne bude ogromno

ok bice gotovo u toku dana;)

Član
menjic je napisao(la):
Tako nesto :)

A aj malo sad da ja off-am kad sam vec tu :)

Hocu neku naljepnicu i ja da radim pa me zanima jesi li ikad lijepio kakvu na mat boju i hoce li to drzati ista ?

Ako sam dobro razumio mat ce da ostane mozda blago hrapav mozda se nece ni osjetiti rukom ali ce da ima neke mikro rupice, mozda :icon_confused::icon_confused::icon_confused::icon_question:

Niko :icon_question::icon_question::icon_question:

Član
evo ideja kod mene je ovaka za nazad samo e30 uslikan nisam je jos naljepio cekam da operem auto 10 maraka platio :)

orkhan5.jpg

nemogu nac da me ubijes na netu dje je :)

Član
scanneru
dobra je i ta
vidio sam i ja,al za e30 sa sirokim stopkama
nema za onu stariju:D
a to ce skuzit samo onaj ko zna engleski,al je extra fora:cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.