savjet LAPTOP (kupovina)

savjet LAPTOP (kupovina)

Član
DiAbLo je napisao(la):
Bekir_SA je napisao(la):
DiAbLo je napisao(la):
Deyo je napisao(la):
Ne treba ti grijanje zimi, samo upališ HP :)

Zaboravio si dodat da upalis PES2010, 2011 ili Black OPS i temperatura procesora skace na 93 stepena , a graficka oko 80ak :)

iz koje godine je to HP??? 1959 ili 1963??? ili ih cuvate po radijatorima ili ste u zabuni velikoj...

Iz prosle godine kume ,pogledaj HP Presario CQ71, preformanse su super, al fakat se grije nenormalno i da stoji na stolu :)

To može biti fabricki skart, posto svasta nesto dolazi do nas i nasih distributera, pa si kupio Lap u nekoj "prodavnici" samo je jedan pravi distributer HP-a u BiH znam jer sam vezan za to, a to da se vent mora upaliti posle sat vremena igre i raditi jedno 20min je neizbjezno jer u malo usko kuciste je svega nagurano pa se malo vise grije i radna temp mu je malo veca od desktop komp-a i jace preformanse automatski znace jace grijanje...
Nemozes poredit nekog HP kao sto gura 4GB ram, 3.0GHz Duo Core, Grafika 512MB... sa nekim Acer-om od 512MB rama, 1GHz i integrisanom karticom normalno je da ce se ovaj prvi troduplo grijati ali pišti... kad se ugrije pa zakuca to je problem...

btw sam si dao odgovor: "preformanse su super, al fakat se grije nenormalno" ;)

i 2.0 GTI se vise ugrije od YUGE 45 kad ga načepiš...

Član
Bekir_SA je napisao(la):
DiAbLo je napisao(la):
Bekir_SA je napisao(la):
DiAbLo je napisao(la):
Deyo je napisao(la):
Ne treba ti grijanje zimi, samo upališ HP :)

Zaboravio si dodat da upalis PES2010, 2011 ili Black OPS i temperatura procesora skace na 93 stepena , a graficka oko 80ak :)

iz koje godine je to HP??? 1959 ili 1963??? ili ih cuvate po radijatorima ili ste u zabuni velikoj...

Iz prosle godine kume ,pogledaj HP Presario CQ71, preformanse su super, al fakat se grije nenormalno i da stoji na stolu :)

To može biti fabricki skart, posto svasta nesto dolazi do nas i nasih distributera, pa si kupio Lap u nekoj "prodavnici" samo je jedan pravi distributer HP-a u BiH znam jer sam vezan za to, a to da se vent mora upaliti posle sat vremena igre i raditi jedno 20min je neizbjezno jer u malo usko kuciste je svega nagurano pa se malo vise grije i radna temp mu je malo veca od desktop komp-a i jace preformanse automatski znace jace grijanje...
Nemozes poredit nekog HP kao sto gura 4GB ram, 3.0GHz Duo Core, Grafika 512MB... sa nekim Acer-om od 512MB rama, 1GHz i integrisanom karticom normalno je da ce se ovaj prvi troduplo grijati ali pišti... kad se ugrije pa zakuca to je problem...

btw sam si dao odgovor: "preformanse su super, al fakat se grije nenormalno" ;)

i 2.0 GTI se vise ugrije od YUGE 45 kad ga načepiš...

Nije jos zakucao, hvala Bogu :)

A inace kupljen je u Beču i ovaj model nema garanciju na Balkanu, kazu iz HPa kod nas u Bosni los zrak i vlaga pa moze svasta bit hahaha :D

I da nisam napisao da mi smeta sto se toliko grije, nego sam samo rekao da imam nenormalne temeprature, a i ako mu sta bude ima jos skoro 2 godine garancije.

Član
Ma HP se grije i to je opste poznat problem, u stvari i ne mora biti problem, ako ti je slabo grijanje kuci....
Ima postolje sa velntilatorima na koje stavis komp da se hladi kad ga opteretis.
Inace HP je fakat vrh i ne znam da li ima boljeg proizvodjaca.
Sminka, performanse, kvalitet, zavrsna obrada....
Imam i Acer pored HP-a i nije u klasi sa HP-om ali me iznenadio njegov stabilan rad, samo ga preklopim i opet kasnije upalim i on je za 10sec. spreman za rad.
Ali plastike i zavrsna obrada nisu ni blizu HP-ove
Ako si namjerio nesto vise para od tih 4-5 stoja dati za malo bolji Laptop javi se, jedan od ova dva ce ici na prodaju jer je treci u porodici....

Eh da, ovaj HP iako se grije vise nego neki drugi proizvodjac, nikad se nije ugasio i imao bilo kakav problem.
Dobra konstatacija da se GTI vise grije od juga kad ga nacepish....

Do sada svaki HP koji sam koristio se grijao vise od mog Lenova. Nebitno kakve su specifikacije, kucam u Word-u, mjesto gdje drzim dlanove vrelo, i moram sklanjati lijevu ruku, a gdje su tek igre. Ako to nisu mogli rijesiti bolje, trebaju se zapitati koga zaposljavaju :)

Član
technoGeek je napisao(la):
Do sada svaki HP koji sam koristio se grijao vise od mog Lenova. Nebitno kakve su specifikacije, kucam u Word-u, mjesto gdje drzim dlanove vrelo, i moram sklanjati lijevu ruku, a gdje su tek igre. Ako to nisu mogli rijesiti bolje, trebaju se zapitati koga zaposljavaju :)

A i ti ga sad pretjera , meni je temp oko 40-45 kad ga koristim normalno uzmimo slucaj da je ukljuce Word, WMP, iTunes, Chrome i jos 2-3 programa .

Koliko god da je temperatura, ja govorim da meni smeta i kad u Word-u kucam na mjestu gdje drzim dlanove, a to mi se ni malo ne svidja :)

Član
Acer nije los, nema neke performance al sasvim solidan laptop za dobiveno ulozeno.
Hp Dv serije se kloni previse se grije,lose maticne ploce previse kvarova,
Lenovo, sasvim odlican laptop ako mislis korisiti,za fejs i tako te stvari jer ih je vecina poslovna serija.
Toshiba,super laptop fenci al kosta malo previse i moras skinut njegov retardirani licencirani softwer koji ga ubi :)
Fujitsu siemens, ja ga imam super laptop za svoje pare, problemi sa tim laptopom su samo diskovi koji su lose kvalitete.
Asus, odlican laptop ali za dublji dzep.
Sony, odlicni laptopi al za fenci menci ljude koji zele da su u necemu posebni, ne vrijedi tih para :)

U principu ti je to.

Član
gdjes dell zaboravit... sta je moj partijaner prozivio, gdje sve bio i sta je na njemu sve zavrsilo, a opet vrti muziku :D