savjet. Clio 1.6 16V 2002

savjet. Clio 1.6 16V 2002

Član
ima li tko ovaj model zanimaju me detalji i kako sluša, neki mi govore da ima problema sa elektronikom i da je jako žedan?

Član
Nije previše žedan, a odličan autić. "Best baj" što bi se reklo od svih "Klića" što se tiče motora, cijene, održavanja, potrošnje, a pogotovo opreme jer dolazi uglavnom u mnogo jačem paketu nego početni 1.2 ili 1.2 16v.;)

Član
Clio 1.6 16v rijedak model kod nas Oprema zavisi od paketa i najosnovniji 1.2 je bolje opremljen od konkurencije Elektronika ko elektronika nije problem Kontakti svirene anlasera rasvjete tablice znaju oksidirati i gubiti spoj (svaki clio) Očisti se za čas posla Zna se desiti greska sa airbagom učestalo kod 3v modela - konektor ispod suvozačevog sjedišta Bobine kod 1.6 16v su slaba tačka no nije pravilo i nisu skupe U svakom slučaju ako je održavano auto ne bih se dvoumio niti sekunde Generacijama provjeren motor jak brz a voli da se vrti a ne troši mnogo Vješanje dobro Zamjenski dijelovi nisu skupi

Član
Sve sto je niksa napisao tako je.. nije sto ja imam clia ali stvarno sa tim motorom leti a potrosnja normalna , i konektori se znaju zaprasiti od airbaga u sjedistima tako da se to ocisti i kao novo .. imas i moje preporuke samo ako je auto redovno odrzavano ii reci nam cijenu i godiste :D ;)

Član
Gledao sam ovaj oglas Vrti se Initiale - vrh od opreme mada me cudi da nema tempomat i da su celicne felge Slike nisu mjerilo da bi se po njima sudilo Pravac guma m i neka pregledaju auto Ako od njih dobijes amin ne bih se dvoumio Cijena nije losa ako nema nekih pretjeranih ulaganja Tu se krece i za obicne modele a ovaj to definitivno nije ;)

Član
Meni jeste puno Ne zelim da me neko pogresno shvati Znam renaultovih motora koji su presli preko 400 a jos su u dobroj formi Doduse odrzavani su a hajde ga znaj kakva je istorija ovoga Zato ti i govorim da odes u ovlasteni Detaljan pregled ne bi trebao biti preko 40 km Najvise me buni - koliko me sjecanje sluzi podavno sam gledao ovaj oglas a motor i ovakva oprema je prava rijetkost kod nas Mojom logikom trebao je davno biti prodat Ili nije naletio pravi ljubitelj ili nesto ne stima

Član
George je napisao(la):
izgleda da je prešao oko 200, jel to puno

Ne. Kilometraža je najmanje bitna, bitnije je održavanje. Tetka ima isto 206, 1.6, 16v kao i ja. Kod nje je oko 35.000km na satu, a kod mene skoro 170.000. Šta misliš koji je ispravniji, brži, stratniji i koji kultivisanije i bolje radi?

Evo pregledah oglas, ako je sve što piše istina, auto je džabana.;)