Sarajevo proslo Helsingborga

Sarajevo proslo Helsingborga

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
U uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Evropske lige fudbalski klub Sarajevo je savladao lidera švedskog prvenstva Helsingborg rezultatom 5:4, a utakmica je odigrana pred na gradskom stadionu na Koševu, pred 22 hiljade navijača.

b_090806120.jpg

Gosti su na početku igre iznenadili ofanzivom taktikom i već u drugoj minuti neopreznost u odbrani Sarajeva iskoristio je Jonsson koji je rutinski poslao loptu iz leđa Alaima.

Tim sa Koševa je potom krenuo u ofanzivniju igru, a prvu ozbiljnu priliku napravili su u 29. minuti kada Avdić glavom prebacuje loptu preko gola. Samo tri minuta kasnije, svoj udarac oprobao je Hadžić, ali lopta ni ovaj put nije završila u mreži protivničkog tima iz Švedske.

090806120.3_mn.jpg

Gosti su u 33. minuti imali stopostotnu šansu, ali je golman Sarajeva odlično intervenisao. Izjednačenje je stiglo u 38. minuti kada je Hadžić postigao euro gol sa 25 metara udaljenosti.

U nastavku igrači Helsingborga su imali idealnu priliku za postizanje pogotka u 57. minuti, koju nisu uspjeli realizirati. Bordo tim u drugom poluvremenu nastavlja sa napadima kako bi što prije došli do pogotka, pa je tako Muminović u 66. minuti napravio solo prodor, ali je bio neprecizan. Akciju kod drugog gola izveli su Rizvanović i Muminović, dok je Avdić poentirao u 78. minuti.

090806120.2_mn.jpg

Do kraja drugog poluvremena, gosti imali nekoliko opasnih napada, ali je rezultat ostao nepromijenjen. Produžeci su prošli bez golova, a Sarajevo je ostvarilo historijsku pobjedu pogocima Jahovnika, Ihtijarevića, Rizvanovića, Maksumića i Hamzagića iz jedaneasterca. Utakmica je završena rezultatom 5:4.

sarajevo-x.com

cestitke bordo momcima na prikazanoj igri i prolasku u naredni krug kvalifikacija za ligu uefa... :cool:

PS. ako neko zeli pogledati snimak kompletne utakmice, bice na TV VOGOSCA u 0:00 sati...

Član
i ja sam TM87 al godra mi je sto su prosli samo brzo napisite komentare jer cim igy vidi temu ide lock ili brisanje :lol:

Član
ma kad moze tema o kondomima na digitalnom aparatu, ne vidim zasto ovo ne moze. ne igra se svaki dan ovako dobro u evropi. treba odati priznanje momcima. a tema je ionako u off topic-u...

Član
emir_89 je napisao(la):
ma kad moze tema o kondomima na digitalnom aparatu, ne vidim zasto ovo ne moze. ne igra se svaki dan ovako dobro u evropi. treba odati priznanje momcima. a tema je ionako u off topic-u...

Potpis ko kuca !

A svaka cast , godra mi je pravoooooooooo :cool::cool::cool:

Koga cemo izvuch to je pitanje :D

Član
Ja ću se zalagati da tema ostane :D U off-u je i pozitivno je,jedini klub iz BiH koji je ostao u Europi,a slijedeći protivnik će biti neki veći klub :cool:

Član
Sad s tekme, odlicna partija, 22 000 na stadionu, perverzno navijanje... ma sve za 10!
Hocu ROMU:icon_smile:

Član
zar nebi bolje bilo partizana dobit :D ma najbolje kad bi doso neki "slabiji" klub. da se bar mozemo nadat prolasku... :icon_biggrin::icon_biggrin:

iskrene cestitke od Robijasa :smajli44:
samo tako nastavite,sinoc BiH pobjedi Portugal u kosarci,sta je sljedece?

UVIJEK SMO BILI DOBRI SPORTISTI I TO NAM POLITICARI I LOPOVI NE MOGU UZETI :icon_evil:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.