allroad je napisao(la):
Faya_M5 je napisao(la):
@allroad: covjek ima Mercedesa i valjda zna sta je u njemu...ja se slazem s njim, i ponavljam, covjece, pa ne moze ESP protiv fizike bolan...
prvo nauci sta je centrifugalna sila, pa cojku pricaj...
eeh pa imo sam i ja mercedesa da nisam imo ne bi ni prico nista... sad imam BMW-a i nemoguce je poredit da 2 auta... BMW puno stabilniji i okretljiviji... mercedes je samo udobniji od ostalih i sigurnost mu je na nivou... sto se tice voznih osobina ispod svih je... znam sta pricam
vec vidim da nemas nikakvo strucno znanje, jer kao sto Faya spomenu ti ocigledno ne znas sta je centrifugalna sila...Inace studiram masinstvo i usko sam vezan bio za oblast automobili i motorna vozila u zavojima(krivinama)... Ukoliko sila potiskuje auto,tj auto gubi prijanjanje za podlogu, tebe niko ne spasi, ti letis iz krivine(na velikim brzinama)...to je jasno! ESP pokusava ustabiliti auto koliko je moguce zbog te sile koja potiskuje auto. zato na manjim brzinama je nemoguce auto okrenuti sa ESP-om!!!!tj moras biti pravi manijak...Ovdje se ocigledno radilo o prevelikoj brzini,kao sto se i vidi sa slika...
A tek sad vidim koliko si mercedesa provozao...Za razliku od tebe,ja sto sam Mercedesa provozao,ti nisi cevapa pojeo! A koliko sam Mercedesa provozao,upola toliko i BMW...Vjeruj mi tu razliku ti amater ne mozes primjetiti! koji je stabilniji u krivinama...to ipak prepusti malo iskusnijim ljudima...
uopste nisam rekao ko je bolji,ni BMW ni Mercedes,necu to da spominjem...al za auto ove generacije nemas sta reci.
lijep pozdrav P.S.malo skole ti nebi skodilo!