olensoner je napisao(la):
Lexillium je napisao(la):
A moj bi ti opet odgovor bio uzmi bilo šta od ostala 3 samo nemoj Volva.Auto isto kao da na drvenoj štokrlji sjediš.Motor 1.8 troši kišu a ne ide haman nikako.Unutra ...preružan ali to je već stvar ukusa.Skuplji za održavanje itd,itd...
Ovo ti govorim iz iskustva pošto imam u firmi Volvo S40 2001 god,16000 prešao.Znači haman se razradio motor.Ali auto je jednostavno očajan...
nije auto ocajan vec taj motor, S40 treba uzeti ili 1.9D ili Volvo T4 motor, ostali su Mistubishi, puno trose i prilicno su tromi... I ne znam odkud svima ta prica Volvo skuplji za odrzavanje, jeste li ikada imali Volva???
S40 oli ti Volvo u tom modelu je imao svoje motore 1,8 ,2,0 , 2,0T i T4 , sa mitsubishijem je radio samo 1,8 GDI , od Renaulta je dobivao 1,6 , 1,9D te mjenjace isto od Renoa za 1,6 , 1,8 , i 1,9 dizele ( podgledajte raspored seme za rikverc )
Ocajni motori od S40 su 1.6 , 1.8 pa cak i 2.0 prije restajlinga .
Ekstra motori 2.0T , T4 vec malo vise trosi , a 1,9d je optimala , dobro ide malo trosi.
Bora-nako , Octavia-sepet sa gepekom , A4 - samo kao TDI top.
Sto se tice majstora , Zvonko je dobar , Almir Didovic je sad dobar ekstra, kad je tek dosao nije znao upalit Vadisa ( ne podcjenjujem , jbg napreduje se , radi covjek Volva vec 6-7 godina )
A svi nabrojani auti nisu skupi za odrzavanje , ukoliko preteknete kvar jeftino je , a ako docekate havariju e to onda kosta , svi su oni tu negdje sad je samo stvar ukusa,potreba i mogucnosti , volim Volva ali u ovom slucaju ja bi A4