RX-8 Wankel motor

RX-8 Wankel motor

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
kolko ja znam nije ništa motoru.. još.. samo znam da ga čovjek nije baš vozio kako bi se trebalo, nije fan brže vožnje, kad i oće zamjenu za mazdu 6 diesel.. , neznam samo ni zašto je sebi kupovao rx, i tolko dugo vozio, valjda kriza srednjih godina bila lool.. jbš ga, nek ga da meni jednom tjedno, bolje će proć :)

Član
corrado je napisao(la):
kolko ja znam nije ništa motoru.. još.. samo znam da ga čovjek nije baš vozio kako bi se trebalo, nije fan brže vožnje, kad i oće zamjenu za mazdu 6 diesel.. , neznam samo ni zašto je sebi kupovao rx, i tolko dugo vozio, valjda kriza srednjih godina bila lool.. jbš ga, nek ga da meni jednom tjedno, bolje će proć :)

dali o kupnji tog automobila ti, ili tvoj chef odlucuje :icon_smile: ili nacitane eventualnosti.. vjerovatno ce se covjek na svoj nacin informirati o tom modelu auta. zasto je sadasnji jos gazda u svoje vrijeme kupio to auto - ce ti on znati najbolje reci - imat ces direkt odgovor - ne - rekla/kazala. a dali bi bilo pametno auto "lijeno" drzati od ponedjeljka do subote, pa jednom u maximum voziti..

i kako bi se to trebalo? jer to auto stvoreno maxuz za brzu voznju??
vozi ga brate normalno i budi smiren i zadovoljan da po autoputu (u bosni?? HR limit 130 km/h A 130 km/h) mozes i lijepo iznad 200 km/h voziti. a na ovom bosanskom autoputu smireno kamione i druge automobile pretjecati.

malo OT-a..

nedavno telefoniram sa jednom renta-car kucom, na online ponudi imaju porschea cayenna za dan, vikend, tjedan itd. nazovem ih da se raspitam o cijeni i rezervaciji. rekose mi da ga vise nemaju. na moje nevino pitanje zasto to i imaju li sta u slicnoj/istoj klassi.. on mi rece, da je auto nakon svake voznje vraceno - razhebano - normalno, ljudi se docepali tog auta i izzivljavali (gas - gas - GAS) na njemu. tako da im se logicno vise nikako ne isplati takvo auto drzati u ponudi. adekvatno auto sada u ponudi je astra cabrio sa najjacim motorom blablabla..

to razmisljanje - sportak - mora se chepat i sta ja sve znam.. ma dozivjela sam takve situacije i sama sa svojom mazdom (ne u mojim rukama).. tjerat maksuz u visoke obrtaje (jer sam to negdje citaO) itd.. hladnog ga ganjat u visoke obrtaje.. pa normala da se motor tako nece dugo drzati. no tko ce reci da je sam rasturio mashinu.. normalno da auto kuca, u ovom slucaju onda mazda pravi lose motore..

normala i da "branim" ovaj motor.. jer sam dva wankela imala, od recimo 1000 prijavljenih na njemackom forumu mogu reci da u ovih 5 godina sam upoznala 800 +/- na meetinzima - zadovoljnih - mazdasa.

a ako cu vec pri sklapanju braka o rastavi se brinuti.. e.. pa hebiga

Član
ja sam ima rx7 sa tim motorom i trosi ko djava mada za mali motor ima tonu snage, istina je da nemogu previse preci ako ih gonis u crveno navodno neki dihtung ode i gube kompresiju

Član
Ja to pitam radi sebe ne radi njih, jbš ih obojicu, meni je bilo sumnjivo te priče da stvarno nemože proć više od 150k, zato sam pitao ovdje, neću da mi neki ljudi sole pamet o tom autu, a eto po tome što ti kažeš ispada da ne stoji ta zamjena motora na 150k i takve gluposti, očito ovisi o vozaču kao i kod većine drugih auta jelda..?
Ovaj lik nije ni uzeo u obzir tu zamjenu čim je vidio kakav je motor u tom autu, tak da je ta priča odavno završila, to su sve neki seljački razlozi, i ja sam samo htio to saznat pod 100% tak da kad mene dalje netko pita da ne širim gluposti. Imao sam i ja raznih ideja glupih oko toga, al malo istraživanja i tvoji odgovori su sve to razbili. Auto kao auto je iznimno dobar, za ljude kojima odgovara takav stil, ne za nekoga kome je riječ joyriding ili dakle neka vožnja iz čistog gušta samo glupost. (nemora bit 3000000kmh)

btw nitko ne priča o hladnom turiranju, samo kažem da ..vjerojatno.. auto koji ide do 9.5k rpm, trebao bi povremeno i vidjet bar 8-9k.. naravno kad postigne radnu temperaturu ne odma... po nekoj mojoj uvrnutoj logici..

Član
corrado je napisao(la):
Ja to pitam radi sebe ne radi njih, jbš ih obojicu, meni je bilo sumnjivo te priče da stvarno nemože proć više od 150k, zato sam pitao ovdje, neću da mi neki ljudi sole pamet o tom autu, a eto po tome što ti kažeš ispada da ne stoji ta zamjena motora na 150k i takve gluposti, očito ovisi o vozaču kao i kod većine drugih auta jelda..?
Ovaj lik nije ni uzeo u obzir tu zamjenu čim je vidio kakav je motor u tom autu, tak da je ta priča odavno završila, to su sve neki seljački razlozi, i ja sam samo htio to saznat pod 100% tak da kad mene dalje netko pita da ne širim gluposti. Imao sam i ja raznih ideja glupih oko toga, al malo istraživanja i tvoji odgovori su sve to razbili. Auto kao auto je iznimno dobar, za ljude kojima odgovara takav stil, ne za nekoga kome je riječ joyriding ili dakle neka vožnja iz čistog gušta samo glupost. (nemora bit 3000000kmh)

btw nitko ne priča o hladnom turiranju, samo kažem da ..vjerojatno.. auto koji ide do 9.5k rpm, trebao bi povremeno i vidjet bar 8-9k.. naravno kad postigne radnu temperaturu ne odma... po nekoj mojoj uvrnutoj logici..

tako je. methoda "cuo sam da...." vodi do straha od tog motora. sto se nas wankelovaca tice, i ok to.. tako da to auto i ostaje rijetkost na cesti. a oni koji se odluce za to auto, i vozaju ga izvjesno vrijeme - zavoljet ce taj motor.

Hodbina je napisao(la):
ja sam ima rx7 sa tim motorom i trosi ko djava mada za mali motor ima tonu snage, istina je da nemogu previse preci ako ih gonis u crveno navodno neki dihtung ode i gube kompresiju

od NSU RO80 je poznat problem sa dichtungom oko motora i veoma visoka potrosnja ulja. mazda je imala dosta godina te greske ispraviti, ipak lezi izmedju zadnje RX-7mice i danasnje RX-8mice jos pokoja godina puna testova i radova na tom motoru.

Član
RCat je napisao(la):
corrado je napisao(la):

tako je. methoda "cuo sam da...." vodi do straha od tog motora. sto se nas wankelovaca tice, i ok to.. tako da to auto i ostaje rijetkost na cesti. a oni koji se odluce za to auto, i vozaju ga izvjesno vrijeme - zavoljet ce taj motor.

Hodbina je napisao(la):

od NSU RO80 je poznat problem sa dichtungom oko motora i veoma visoka potrosnja ulja. mazda je imala dosta godina te greske ispraviti, ipak lezi izmedju zadnje RX-7mice i danasnje RX-8mice jos pokoja godina puna testova i radova na tom motoru.

100% si u pravu i rx8 je puno novija i bolja tehnologija,i jedino se mogla popravit u kvalitetu i dugovjecnosti,, cinjenica je da su ovi wenkel motori razliciti koncepcijski od obicnih motora i obozavatelji tih izaberu da zive sa ponekim mahanama kao potrosnja i koliko mogu preci sto opet zavisi od odrzavanja i vozaca,,,ali i rx7 a pogotovo rx8 idu ko LUDE,,, i to nemoze niko osporavat

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.