RX-8 Wankel motor

RX-8 Wankel motor

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Nedavno šef od starog imao priliku za zamjenu svoje mazde 6 za mazdu rx-8 sa oko 110k km na njoj (rx8), naravno nije zamjenio iako je i njegova kilometraža tu negdje, godine također. Vlasnik RX-8 ju mijenja navodno jer mu se "neda" vozit u visokim okretajima da osjeti malo snage.. navodno.. A zapravo se vjerojatno samo boji tih glasina da taj auto ne doživi preko 150k km...

Zanimalo me samo jel to stvarno istina da se na 160k km kod RX-8 mijenja motor kompletno ili full reparacija? Našo sam na netu da je tak nešto na 160k, a na mobile.de nema niti jedne koja je prešla više od 149k km....
Pa nije valjda moguće da naprave auto koji nemože preko 160k km... malo izgleda glupo da bude tako.. Još navodno taj motor ima manje rotirajućih dijelova nego ovi svakodnevni motori, manje vibracija, .. koji je onda razlog za zamjenu ili reparaciju na samo 160k ?
..Nema nekog smisla,.. pogledao sam malo kak taj motor funkcionira, ne vidim razloga zašto bi već na 160k bio gotov..

Član
Rcat je imala RX-8,mislim dva primjerka,pa ce ti ona reci kako stvari stoje a ne vjerujem da je tako,ne bi je onda niko kupovao:icon_rolleyes:

Član
Pa i meni je zato čudno, zapravo sa preko 100k je rijetko tko i kupuje, vidim po oglasnicima da su to sve stari oglasi, ja bi reko da je to na 160k možda samo malo skuplji servis, a ljudi se boje jer nije klasični motor

Član
Presla je RCat sa prvom oko 159k ako se dobro sjecam, prije sudara. Sto se tice motora, rijetko su one prve imale gresaka. Koje je ta godiste sto je ponuđena za zamjenu ? Inace ulje se kod nje treba jako cesto provjeravati, poslije svaka dva tankovanja, svjecice se mijenjaju svakih 60k kilometara, no svako ima drugacije intervale, a u HR bar nije problem servisirati je. Taj motor je napravljen da se tjera u obrtaje, a taj ko je sada posjeduje, ocito da ne zna ni sta ima pod haubom. Inace, motor ima samo tri dijela koja se pomjeraju, a ako se redovito pazi, ne vidim razlog zasto ne bi dozivio preko 160k, no sve zavisi od nacina voznje. Svako auto ima gresaka, pa tako se moze desiti i neka falinka sa Wankelom.

Evo i zanimljiv post, dakle, motor je stari, a ne ovaj novi 13b.

My 88 GTU(rx7) had over 200k when I sold it and was running like a champ with no major problems. Now it has over 275,000 and is still running like a champ. (sold to a friend, only thing I changed was to put in a koyo)

edit : da se razumijemo, rijec je o miljama iznad.

Član
SamiRX-8 je napisao(la):
Presla je RCat sa prvom oko 159k ako se dobro sjecam, prije sudara. Sto se tice motora, rijetko su one prve imale gresaka. Koje je ta godiste sto je ponuđena za zamjenu ? Inace ulje se kod nje treba jako cesto provjeravati, poslije svaka dva tankovanja, svjecice se mijenjaju svakih 60k kilometara, no svako ima drugacije intervale, a u HR bar nije problem servisirati je. Taj motor je napravljen da se tjera u obrtaje, a taj ko je sada posjeduje, ocito da ne zna ni sta ima pod haubom. Inace, motor ima samo tri dijela koja se pomjeraju, a ako se redovito pazi, ne vidim razlog zasto ne bi dozivio preko 160k, no sve zavisi od nacina voznje. Svako auto ima gresaka, pa tako se moze desiti i neka falinka sa Wankelom.

Evo i zanimljiv post, dakle, motor je stari, a ne ovaj novi 13b.

My 88 GTU(rx7) had over 200k when I sold it and was running like a champ with no major problems. Now it has over 275,000 and is still running like a champ. (sold to a friend, only thing I changed was to put in a koyo)

edit : da se razumijemo, rijec je o miljama iznad.

Potpis za post def.:cool:
Mislim da nema gresaka taj Wankel, Mazda je tu tehnologiju podigla na zavidan nivo i dosad se niko nije zalio na kratak vijek trajanja motora !

Član
neznam koje je godište, nije ni bitno..

Al zašt onda na npr mobile.de nema niti jedne jedine sa preko 150k ?

Jedini logičan zaključak bi mogao bit da to kako jesu auta koja se moraju vozit.. malo žešće.. u višim okretajima, ljudi to baš i ne poštuju, kupe to radi izgleda, da budu face, voze se cijelo vrijeme u niskim okretajima, motor se ne podmazuje dovoljno zbog niskih okretaja il kak to već ide kod njega, pa zato stradaju motori.. neznam zašto bi inače..

edit: http://autos.msn.com/research/vip/Reliability.aspx?year=2005&make=Mazda&model=RX-8&wa=wsignin1.0

Član
motor ide na reparaciju, jer se brtve izmedju krakova rotora ( ala klipa ) i statora ( oli ti ga cilindra u normalnom autu ) vremenom istrose, i njema kompresije fine...barem koliko sam ja procito...;)

Član
tibor987 je napisao(la):
motor ide na reparaciju, jer se brtve izmedju krakova rotora ( ala klipa ) i statora ( oli ti ga cilindra u normalnom autu ) vremenom istrose, i njema kompresije fine...barem koliko sam ja procito...;)

potpis ne bih bolje napisao ;)

Član
potpisujte vi, ja tražim i nikako da nađem negdje jednu samo na nekom oglasniku koja ima više od 150k km

i našo sam cifru od 25k kn za "generalku" obveznu na 120k km, kao ili to ili izmejna motora komplet ovisno kolko je fucked .. sad kolko to stoji neznam..

Član
Da budem jasan, komplet motor kosta 8k € ako ga zeznes dobro, a to sto ne mozes naci preko je ocit dokaz da se ljudi necega boje, ili da nece moci preci vise. RCat je rekla da vecina ljudi po Njemackoj vozaju RX-8 jednom sedmicno, ne vozi po kisi itd., i onda nije ni cudno sto im se motor preplavi, pa moraju u servis da se ciste svjecice i slicno...Fino nek taj tvoj prijatelj nju odveze u servis, tamo u slavonski b., pa nek mu lijepo kazu kako i sta ;)

edit : I nek obavezno vidi koje je ulje koristio taj vlasnik. Nek provjeri koje marke, i kojeg tipa. Ako je koristio 5W-20, ja bih licno odustao od zamjene. Jedino u USA koriste 5W-20, i radi toga motori moraju stalno ici na dotezanje. 5W-30, i ti motori garantovano prelaze preko 200k kilometara, a toliko ti taj novi vlasnik nece preci zagarantovano, a da ne zamijeni za neko novije auto ;)

Član
corrado je napisao(la):
neznam koje je godište, nije ni bitno..

Al zašt onda na npr mobile.de nema niti jedne jedine sa preko 150k ?

Jedini logičan zaključak bi mogao bit da to kako jesu auta koja se moraju vozit.. malo žešće.. u višim okretajima, ljudi to baš i ne poštuju, kupe to radi izgleda, da budu face, voze se cijelo vrijeme u niskim okretajima, motor se ne podmazuje dovoljno zbog niskih okretaja il kak to već ide kod njega, pa zato stradaju motori.. neznam zašto bi inače..

edit: http://autos.msn.com/research/vip/Reliability.aspx?year=2005&make=Mazda&model=RX-8&wa=wsignin1.0

zasto?

zato sto veliki dio osmica u njemackoj je pod leasingom bio ILI se momci (20 - 25god) zalijecali u financiranje tog automobila uvodna cijena leasinga je npr. bila 179 eura. tu su se dosta njih zalijecali - NE racunajuci na tekuce troskove automobila. da je osmica posebna po wankelu - ustanovili su tek kad su poceli servici itd. a leasing veze za kilometrazu od 20 000km ili cak i manje. samo na forumu se postavljaju svaki dan osmice na prodaju od daleko ispod 100 000 km a npr. 6 godina stare (prvi modeli su izasli jesen 2003). na kraju - to auto TROSI. tako da mnogi imaju (kao i ja) drugo auto za ceste gradske voznje (gradska voznja lagano 16l +), to se slabo kome na duzi period isplati. oni koji nemogu imati dva auta (posao/slobodno vrijeme) bolje da odustanu od tog auta.

model 1/2004 (pocetak god) je bio poznat po nekim greskama na motoru, dosta njih je vraceno u servis na izmjenu motora (na garanciju). moja prva osmica je bila BJ 2/2004 (kraj god), sa njom sam presla oko 160 000km bez ikakvih motornih problema. takodjer i sa modelom 2/2007.
po forumima mazdinim ima i osmica sa 200 000km. MMD (mazda motors deutschland) je garanciju na motor povisila. sto sigurno nebi slucaj bio da se kao los pokazao.

ima ih dosta.. sto osmicu samo nedjeljom - pod strogo plavim nebom voze.
pa da skoro rukavicama vrata otvaraju. na meetinzima se svasta moze dozivjeti. ja.. ja sam je vozila. i dan i noc xD..

ako je u HR servisiras, tu je intervall svakih 10 000 km, u A i D je svakih 20 000 km. ulja trosi oko 0,5 na 1000km a mjenja se pri servisnom intervalu.

osmica - se vozi drugacije. naucili smo u autoskolama sto prije visoko saltati - smanjuje potrosnju, u osmice je obrnuto. ja licno nisam skoro pa nikad sestu brzinu koristila. ni na autoputu, 267 km/h u petoj, prebacujem u sestu brzinu i imam osjecaj da udarim u zid. sesta brzina joj je veoma duga.

najzdravije ju je voziti oko 6000 rp/m - i nije potrebno brzinu nize saltati pri obilazenju (pretjecanju).. i sa 6000 rp/m komotno povuce xD..

ps: istina, taj motor ima skoro pa nikakvih vibracija. u leeru ga necujes. ako je serijski xD

Član
Po svemu sudeći nije to auto za njega nikako, vjerojatno bi i zamjena motora bila u pitanju jer je dosadašnji vlasnik isto stariji čovjek koji se iz ne znam kakvog razloga odlučio na taj auto... a i ovaj šefić isto nije baš za šaltat na 8000 lol, zahvaljujem na informacijama iz prve ruke, ak se vozi i obožava diesel sa šaltanjem na 2500 rpm, RX se može slobodno zaboravit, bolje za oboje :D

Član
corrado je napisao(la):
Po svemu sudeći nije to auto za njega nikako, vjerojatno bi i zamjena motora bila u pitanju jer je dosadašnji vlasnik isto stariji čovjek koji se iz ne znam kakvog razloga odlučio na taj auto... a i ovaj šefić isto nije baš za šaltat na 8000 lol, zahvaljujem na informacijama iz prve ruke, ak se vozi i obožava diesel sa šaltanjem na 2500 rpm, RX se može slobodno zaboravit, bolje za oboje :D

da dodje na 8000 rp/m ne mora saltat.. nek vozi u prvoj i drugoj kroz grad xD.. a zamjenu motora ipak ovlasteni servis odlucuje, a ne ovako odoka prognoze. ustvari.. sta je to motoru?
edoze je napisao(la):
@rcat:na igricama rx-8 vuce fino i u sestoj:lol::lol::lol:

:lol:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.