Rsc Superraptor Cf Sa 2.800ks Do 100 Km H Za Manje Od 1 Sekunde

Rsc Superraptor Cf Sa 2.800ks Do 100 Km H Za Manje Od 1 Sekunde

"Za sada nema informacija koja će mu biti namena i u koje svrhe će se koristiti. "

Tak da, ovo dal ce bit "cestovni bibi" je jos pod upitnikom.

I meni zvuci nemgouce, mislim Veyron je sa svojih 2,5s do 100 i 400 kmh vmax bio bas bum u svijetu automobila, tako da ovoliki napredak nakon 5-6 godini zvuci bas nemoguce, al ko zna. Lija spominje elektroniku i ja se slazem tu, taj LC je cudo.
Juce mi BlackPrince prica (nisam doduse guglo i provjeravo, tak da ako je on pogresno cuo onda sam i ja) kako novi Audi A4/5/6 valjda sa novim, apgrejdanim 3.0 tdi motor od 315 ks ubrzva do 100 km za 3,5 ks :O gdje bi to bilo moguce prije 5-10 godina, sa tako malo snage i takvom masom takve performanse, al quattro pogon, elektronika, lunch control..., sve je moguce.

Početnik
Pa da LC ce njemu omoguciti da u svakom trenutku ima najvecu mogucu snagu na tocku,a da se pritom nedogodi proklizavnje tj trosenje snage uzalud,pa onda mehanicke blokade dif itd itd..Jbga ako je 2 i vise puta jaci od vejrona koji je isao 2,5 do 100 i 400 km/h onda nevidim sto nebi bilo moguce..I iako bude cestovni,vi misite da ce oni samo rec evo vam 2 i kusur hiljade konja radite sta hocete,inace sta ima..Vozit ce se sa mozda do max 700-800 ks i bit ce fazon neki ko u vejronu da oslobodis ostalu snagu..

Član
Ako je i moguce,kome bi ovo dali da vozi a da ne ubije i sebe i nekoga,mozda Michaelu Schumacheru,msm 9 sec do 600 kmh.Top fuel dragsteri su jos brzi,ali imaju 8000 ks jako su lagani i motor potpuno nov traje 10 ak sekundi i generalka :D

erol_brcak je napisao(la):
Lija spominje elektroniku i ja se slazem tu, taj LC je cudo.
Juce mi BlackPrince prica (nisam doduse guglo i provjeravo, tak da ako je on pogresno cuo onda sam i ja) kako novi Audi A4/5/6 valjda sa novim, apgrejdanim 3.0 tdi motor od 315 ks ubrzva do 100 km za 3,5 ks :O gdje bi to bilo moguce prije 5-10 godina, sa tako malo snage i takvom masom takve performanse, al quattro pogon, elektronika, lunch control..., sve je moguce.
Da, cak i noviji automobili nizih klasa imaju jako dobru trakciju i prilicno dobro ubrzanje 0-100 posebno quattro,u odnosu na medju ubrzanja gdje ta trakcija vise nemoze pomoci sto se cesto vidi po tome sto su im vremena na 402m npr prilicno losa s obzirom kako su brzi 0-100kmh.Usporedi to sa autima iz 80ih npr.Vidi se nesklad ubrzanja 0-100 i na malo duze staze 400m ili 1km .

Član
erol_brcak je napisao(la):
"Za sada nema informacija koja će mu biti namena i u koje svrhe će se koristiti. "

Tak da, ovo dal ce bit "cestovni bibi" je jos pod upitnikom.

I meni zvuci nemgouce, mislim Veyron je sa svojih 2,5s do 100 i 400 kmh vmax bio bas bum u svijetu automobila, tako da ovoliki napredak nakon 5-6 godini zvuci bas nemoguce, al ko zna. Lija spominje elektroniku i ja se slazem tu, taj LC je cudo.

ni RS6 ne moze za 3,5 sekundi do stoje a ne TDI