RE: Roco by tepSIJA
ja sam vozio Fiat Punta HGT 4 godine cirka i cijene su x3 minimalno, VW je narodno auto i gore navedeni djelovi su iz obicnih prodavnica koji nisu bog zna kojega kvaliteta, ipak gotovo svaki od gore nabrojanih je bolji nego stari kojem ima 25 godina, pa nek traje i 1 godinu isplati se.
evo par novih fotki i sta se radilo proslu sedmicu.
Elektricar Bahro rijesio problem oko instalacije, napravio sirenu, stavljen novi ulozak brave, novi prekidac za paljenje svijetala koji je stvaro problem tabli . Postavljen Momo volan s novom nabom, stavljen remen kais od alternatora, kupljen novi akumulator Black Horse (+1 KS ) 55Ah, Faris Cengic prepakovao uloske brave da otvaram jednim kljucem
Zlatan postavio, podesio novi karburator i auto s time sada ide blesavo dobro za 90 KS (sarafanje trajalo do jutarnjih sati, i dok na satu kazaljka nije pogodila oznaku 180 km/h Zlatan se nije htio predati ).
Kupljene felge BBS RJ 6 Jota, ET 45, koje su nakon malo razmisljanja idealna kombinacija za scirocca naprijed, a nazad idu s distancerima 1cm. Na poklon dobio 3ch pojacalo i SAL-ove bass zvucnike od Nihada Kazagica a od Faruka Pasica dobio na poklon Elipse 3sistemske by Medion (fabricka ugradnja u Smart automobile)
Zajedno s Farisom C rijesio vec dugo prisutni problem s mjenjacem, srecom Faris imao viska nekih djelova koje smo rastavili i zajedno s mojim postojecim napravili odlicnu stvar, mjenjac radi perfektno i bez problema salta sve
Skinute folije zadnje bocne s stakaka, i stopke ociscene od glupog mat spreja jer su bile zatamljene’ . Zlatan poklonuo mehanizam za desni brisac i napokon i on radi nakon puno muka s istim oko kojeg smo se jebavali’ 2 dana.
Vracen i detaljno spakovan interijer, planirana ugradnja “nekih” satica’ i postavljanje zadnjeg brisaca.