Rings/pozicije ne sijaju

Rings/pozicije ne sijaju

Član
Danas sam htio promjeniti sijalice u farovima, one od prstenova. Napravio sam sve ok na jednom faru, ali kad sam u drugom mjenjao slučajno sam napravio kratki spoj na grlu sijalice, vidio sam iskru. Ok, mislio sam osigurač otišo, ali sve sam provjerio, i ni jedan nije bio pregorio.
Čudno je što farovi rade, znači osim pozicije/rings rade svjetla, duga, žmigavci, maglenke.
Ne znam dali ovaj relej može biti problem? Ali opet mi nije jasno kako može samo pozicije da ne rade.

111.jpg

ovo je taj relej...

222.jpg
 
Član
to je radni relej, ne vjerujem da je do njega. prstenovi su spojeni na poziciju tako da osigurač od pozicije pogledaj. na kraju krajeva spoji direktno na akumulator pa vidi hoce li raditi, tako ces znati da li je do farova ili instalacije
 
Član
Oba osigurača od pozicije pregledao, i sa multimetrom, a za svaki slučaj ih i zamjenio i opet ništa. Nabavio sam i drugi relej i spojio i ne rade opet.
A šta točno može biti do farova? Sijalice pregledao, nisu pregorile.
 
Član
Da li ti rade nazad pozicije kako treba? Dolazi li napon do osiguraca od pozicija? Istekaj glavni kabal iz fara pa pregledaj ispitivacem da li ima kabal napon kad ukljucis poziciju. Ne znam kako kod cetvorke al kod bore dodje jedan kabal do fara a unutar fara imas jedan razdjelnik koji siri dalje instalaciju na potrosace u faru. Mozda je on los kontakt ili da je od spoja spaljen stubic. To pregledaj. Inace ubuduce ako si nesiguran kad mjenjas sijalice skines klemu i laganice ;)
 
Član
Nisu osigurači, stražnje pozicije rade... Sad sam našao na netu i idem provjerit šteker koji dolazi na far... :sorry:
 
Poslednja izmena:
Član
Do oba štekera dolazi napon, tj.na pinu 5, znači problem je negdje u farovima. Al mi nije jasno šta? U oba fara sve ostalo normalo radi. I ne vidim da je išta unutar spaljeno :banghead:

harnesscarpinout6zx-M.jpg
 
Član
Izvadi iz fara kabal koji dijeli struju na potrosace pa provjeri jel provodi struju on. Sad si dosao do kraja. Samo je on ostao. Il je los kontakt...stubic se stopio od spoja il pregorio provodnik!
 
Član
Na faru su svi ovi muški pinovi (ako to misliš stubić) na mjestu, ali provjerit ću žice od utičnice na faru pa dalje
 
Član
Problem rješen. Kad sam ispitao far i žice u njemu sve je bilo ok. Onda mi tek ništa nije bilo jasno pa sam sve žice naprijed povadio van i ispitivao. Vidio sam da gore spomenuti relej uopće ne radi, i upratio sam taj kabel do akumulatora.

1.jpg

A ispod poklopca akumulatora je bio još jedan osigurač koji je bio pregorio...:meh:

2.jpg

Eto, ni relej, ni pinovi ni instalacija nego sve zbog osigurača za koji nisam znao da postoji o_O

4.jpg
 
Član
Kako to sad kad si juce rekao da dolazi napon do fara? Na sta su tebi prstenovi spojeni? Pozicije ili neku posebnu instalaciju?
 
Član
Na glavnom 10-pinskom štekeru sve dolazi kako treba biti, ali u far idu i tri žice, ove sa slike 1, ispod palca, i kad sam ih upratio one su od pozicija, tj.sve LED iz prstenova su spojene na njih :bag:
 
Član
Opet mi nije jasno kako si dobijao struju na pozicije ako je crko neki osigurac kod akumulatora?
 
Član
Na glavnom štekeru, po onoj shemi otprije, gdje sam mislio da su spojene pozicije (tvornički) je bilo struje, ali kasnije se ustanovilo da ne idu preko glavnog nego na drugoj strani. Zato i na glavnoj kutiji nije otišao osigurač od pozicija nego taj kraj akumulatora.

2.jpg
 
Top