Renault Megane

Renault Megane

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Putovanja.ba
Administrator
01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg
 
Putovanja.ba
Administrator
Nakon što smo vam nedavno predstavili preuranjeno objavljene fotografije nove, treće generacije francuskog kompakta, Renault je sada odradio i službenu najavu za pariški auto salon


Za sada kao i prošli put uz vijest prilažemo fotografije izvedbe s petorim vratima, no svakako u budućnosti iz Renaulta možemo očekivati onu s trima vratima, karavan, CC te performance verziju iz Renaultsporta. Ukratko, ukupno je najavljeno čak šest različitih izvedbi, no vratimo se običnom Meganeu i recimo kako će ga pokretati nekoliko benzinskih te dieselskih motora pa krenimo redom.

Benzince će zastupati 16V pogonski strojevi obujma 1,6 i 2,0-litre. Prvi će doći u dvije izvedbe snage 100 i 110 K, a drugi će razvijati snagu od 140 KS. Također ponudi će se pridružiti i renaltovi turbo motori TCe 180, a nešto kasnije i 1,4 -litreni TCe 130 najvećeg okretnog momenta od 192 Nm.

Kupci će također moći odabrati između 1,5 i 1,9-litrenih turbodieselskih dCi motora čija će se snaga kretati, prema navodima izvora između 85 pa sve do 160 KS. Glavna odlika hvaljenih dieselaša će biti povećana ekonomičnost, smanjena emisija štetnih plinova te dostupnost najvećeg momenta pri nižem broju okretaja.

U ponudi će biti 6-stupanjski ručne te ovino o motorizaciji automatskim CVT mjenjačem. Razina sigurnosti nove generacije je između ostalog postignuta proširenjem standardne sigurnosne opreme pa su tako ABS, EBD i EBA dio serije dok će se ovisno o izvedbi, Megane će moći opremiti i ESP-om te sustavom kontrole podupravljivosti (CSV).

Novi će se Megane naći u prodaji nedugo po pariškom debiju, točnije na pojedina europska tržište stiže stiže već u studenom, a na kraju recimo i kako će se novi Megane proizvoditi u Španjolskoj, u Palenciji te u Francuskoj, u Douaiju.
 
Član
dobar je i lijep, jedinu zamjerku bi dao na unutrasnjost, tacnije instrument tablu, a mrzim i ovaj digitalni km/h....
 
Član
Tvorničkih fotografija zasad još uvijek nema, ali se već neko vrijeme Internetom povlače fotke 3. generacije modela Megane u karoserijskoj izvedbi sa troje vrata.

Renault je nedavno službeno otkrio izgled nadolazećeg Meganea III i ponudio niz pojedinosti o opremi i pogonskim strojevima.

24%20megane%20coupe%201.jpg


Kako najavljuje francuski proizvođač do 2010. godine porodica Megane trebala bi imati ukupno 6 različitih karoserijskih izvedbi.

24%20megane%20coupe%202.jpg


Možda najviše pažnje privući će upravo model sa troje vrata, koji ne skriva svoje pretenzije ka ostavljanju dojma sportskog coupea.

24%20megane%20coupe%203.jpg


U stvaranju sportskog imidža Meganu sa troje vrata trebala bi pomoći i odgovarajuća paleta motora, a više o svemu saznat ćemo uskoro u Parizu.
 

IGY

Član
konacno da izbace nesto lijepo, i da su mu poravnali gepek, a ne ona odvratna varijanta
 

edo

Član
ružan i nekako ne definisan,kao i laguna,ja ne znam šta rade ovi u renaultu???
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top