registracija vozila

registracija vozila

Član
googlao sam i nisam mogao naci ono rekla-kazala u vezi kazni i registracije vozila, radi se o sljedecem, auto od starog je bilo na meni, ja sam skupio nesto kazni zadnjih mjeseci i na zom autu su istekle table jucer, prekucer sam predao za registraciju ali sam napravio sa starim kupoprodajni ugovor i prepisao je auto na sebe, jeli istina da ce stari dobiti table i uspjeti registrovati vozilo i ako imam ja kazni? neko je spominjao novi zakon radi zastite kupaca blablabla da se moze registrovati vozilo ako se prepise na drugu osobu iako taj predhodni vlasnik ima kazni? u hebenoj sam situaciji nemam trenutno da platim te kazne, platio bi ih rado da imam, opalio me fiat po usima kako sam ga ponovo pravio nakon udesa pa nemogu platiti, interesuje me samo hoce li proci ta registracija ili ce mu u MUP-u reci kad ode po table i saobracajnu da moram prvo ja platiti kazne pa da uspije dobiti navedeno..??

Član
tvoje kazne ostaju tebi, ako je auto promijenio vlasnika to auto vise nema veze ni sa bivsim vlasnikom niti sa njegovim kaznama, nije kao sto je prije bilo
tako je meni objasnio skoro jedan covjek koji radi u MUP-u

Član
ArminM je napisao(la):
tvoje kazne ostaju tebi, ako je auto promijenio vlasnika to auto vise nema veze ni sa bivsim vlasnikom niti sa njegovim kaznama, nije kao sto je prije bilo
tako je meni objasnio skoro jedan covjek koji radi u MUP-u

molim boga da je tako, i ja sam cuo istu stvar samo mi to djeluje nestvarno i nemoguce.. ima li neko da je nedavno registrovao vozilo i da je uspio a ista stvar mu kao kod mene :icon_question::icon_question:

Član
arminnn je napisao(la):
ako ti stari nema kazni prst u uho i mirno spavaj

ja sam mu to i prosli puta rekao, al me nije slusao, ajd razumijem da se brine, ali sada se zakon promijenio

realno gledano ovo je po meni propust, al eto
nakupis kazni, prepises auto na staru ili nekog ko ne vozi i cao, placaj kazne kad stignes, ne brines o registraciji

Član
moze se registrovati i ako na tim tablama sto trebam odjaviti imaju kazne, na moje ime i na te table, on dobiva nove table sad i novu saobracajnu na svoje ime, izvrsen prepis u osiguranju i kupoprodajni..:icon_question:

Član
a jesi ti komplikovan.... prevedi auto ako su ti stare tablice, dobit ces nove, ako su nove ostaju samo u u vlasnickoj i saobracajnoj stajat ce ti ime od starog ako on nema kazni dobija saobracajnu i tablice

Član
nema kazni, nisam komplikovan vec me brine jer nije mala svota za kazne a auto potrebno nebi mogao ni za 2mj ocistiti to.. hvala na odgovoru cekam prekosutra kad su rekli da se dodje po table i dokumente pa castim :D:D:D

Član
danas stari bgm digao i table i saobracajnu :cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool: znaci eto ko ima PUNO kazni nacin kako da rega auto;);););););););)

Član
jarane sta sam ti rekao ja, a i moj imenjak ti je rekao da uzivas i da mirno spavas
nismo ti govorili sto lupamo, nego sto smo u toku:cool:
drago mi je da si to rijesio;)