Real minira fudbal

Real minira fudbal

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Svi putevi vode u Madrid! Prelazni rok za igrače u najjačim evropskim ligama tek je počeo, a već sada je jasno da će se mnogi veliki klubovi naći u debeloj hladovini džina sa „Santjago Bernabeu“ stadiona. Ronaldo, Kaka, Benzema - biseri se nižu u ogrlicu „galaktiko 2“ koju je najavio ambiciozni predsednik Reala Florentino Perez povratkom na čelo kluba.
real-x.jpg

Bahato ponašanje madridskog kluba na letnjoj pijaci, po mnogima, težak je udarac za evropski fudbal. Madriđani, praktično, nemaju takmaca na tržištu, pošto su za tili čas doveli najveće zvezde prelaznog roka. Deluje nadrealno, ali Real je za pet pojačanja već potrošio fascinantnih 215 miliona evra, i to u vreme ekonomske krize koja pogađa svet.
Španci su svoju finansijsku moć demonstrirali u sredu kada su u večernjim časovima ispred nosa Aleksa Fergusona i Mančester junajteda, u svoje redove doveli najtalentovanijeg igrača iz Francuske, mladog Karima Benzemu, napadača Liona. Za njega su platili 35 miliona evra i obećali da će, u slučaju bogate žetve trofeja, na „Žerlan“ poslati još šest miliona, što bi ukupnu sumu moglo zaokružiti na 41 milion. Konačno, kada je u pitanju Benzema, ne treba smetnuti sa uma ko je njegov mentor i ko je možda i presudno uticao na njegov izbor. Reč je o legendi Reala i francuskog fudbala Zinedinu Zidanu.
Mnogi se pitaju šta Realov magnet čini tako jakim. Slavna istorija kluba, povoljna klima, ambiciozna uprava, novac, atraktivna liga, veliki uticaj u svetu fudbala, sve su to faktori koji presudno utiču na igrače da izaberu beli Realov dres. Mančester junajted i drugi engleski klubovi možda imaju sve to, osim sunca, jer su kišni i hladni dani preovlađujući na Ostrvu. I to ne mogu da nadomeste.
real.jpg

Dolaskom Benzeme, Realova letnja transfer avantura se ne završava. Iz Nemačke je juče stigla zanimljiva izjava od strane asa Bajerna Franka Riberija, koji i pored dolaska brojnih fudbalskih starova u Madrid želi isto.
- Odlučio sam, želim da odem iz Bajerna. I to će biti Real ili ništa drugo. Želeo bih da što pre obavim razgovore sa čelnicima kluba - izjavio je Riberi.
Dolazak tolikog broja igrača sigurno će usloviti masovan egzodus iz madridskog kluba. Međutim, jedan od onih koji najverovatntije neće otići jeHolanđanin Vesli Snajder koji kaže da se ne plaši konkurencije. U Realu sada ozbiljno razmatraju mogućnost da Snajder ostane bar još jednu sezonu i pokuša da se nametne novom treneru Manuelu Pelegriniju.
Koliko će poslednji potezi Reala uticati na tok događaja u narednim sezonama, izlišno je govoriti. Prvi čovek UEFA Francuz Mišel Platini, koji je bio jedan od najvećih zagovornika brisanja granica između takozvanih malih i velikih klubova, mogao je samo da posmatra kako Florentino Perez troši silne milione.
- Šta sam mogao da učinim? Nemam moć da zaustavim jake klubove da prave takve transfere. Ne mogu još, ali sam siguran da za tri do četiri godine neće biti takvih primera. Ili ne u takvoj meri kao ovog leta. Po meni, takvi transferi nisu u duhu fer-pleja - rekao je Platini.
Nema sumnje da će Francuz, pođe li njegov zemljak Frank Riberi stopama prethodnika u Real, progutati još jednu ogromnu knedlu. A Madriđani će platiti ne manje od 60 miliona evra, što će njihov ukupan letnji trošak popeti na 275 miliona evra čime su komotno mogli da plate ukupan spoljni dug države kao što su Bahami! Ili da kupe nekoliko banaka u BiH.

klosari,uvijek sam ih mrzio :icon_mad: :icon_mad:
koliko su samo dobrih fudbalera upropastili...al nije mi ih zao kada idu za parama

Član
to je istina tvrdoglavi, a vidjecete da ce se ronaldo pokajati sto je otisao iz UNITEDA, kolko se beckam puta pokajao zbog odlaska iz teatra snova...

Član
Ja volim Real, ali je pitanje da li ce svi ti silni novci donijeti trofeje. U fudbalu se nikad ne zna lopta je okrugla...

Član
_JokeR_ je napisao(la):
to je istina tvrdoglavi, a vidjecete da ce se ronaldo pokajati sto je otisao iz UNITEDA, kolko se beckam puta pokajao zbog odlaska iz teatra snova...

NIJEDNOM... vidi se da ne znas skoro nista o realu. cak je covjek i savjetovao ronalda da jos proslo ljeto dodje u real...
real volim jos otkad znam za fudbal (96-e). moze pricati ko sta hoce, samo je jedan kraljevski klub. istina da je ovo sa pojacanjima malo preseravanje, npr ja bi ovdje stao, kupio jos jednog dobrog odbrambenog i to je to. a citam na netu, perez hoce jos silvu, alonsa i arbelou. pa sta ce nam vise toliki veznjaci. izgleda da hoce da pojaca "real b" ekipu, da i oni udju u primeru hehehe :D

PS. malo da se nadovezem na onu gore racunicu kolko je real potrosio... plan za ovaj prijelazni rok je potrositi oko 350mil. "ojri" hehe :D i kazu mancester i barca najbogatiji klubovi... :D

Član
brani ti njih,al oni nikad nisu i nikad nece ucinit ni 10% onog sto se ocekuje od njih s obzirom na igrace koji dovode
barcelona na teren posalje djecu od 20 godina za koju niko nije cuo,i pobijede ta "imena"
i jest,real je upropastio mnogo dobrih igraca,tu su se proslavili samo oni igraci koji igraju svugdje dobro,tipa zidane,carlos,ronaldo...a ti pricaj sta hoces,bekam je propao,kao i ostatak igraca koji su u spaniju dosli iz engleske..

i jos nesto,nit volim bekama nit volim mancester,al je on u engleskoj bio legenda,a u realu se skoro nije culo za njega,e sad,jel do kluba il do njega samog,nemam pojma,al je prop'o

Član
edoze je napisao(la):
brani ti njih,al oni nikad nisu i nikad nece ucinit ni 10% onog sto se ocekuje od njih s obzirom na igrace koji dovode
barcelona na teren posalje djecu od 20 godina za koju niko nije cuo,i pobijede ta "imena"
i jest,real je upropastio mnogo dobrih igraca,tu su se proslavili samo oni igraci koji igraju svugdje dobro,tipa zidane,carlos,ronaldo...a ti pricaj sta hoces,bekam je propao,kao i ostatak igraca koji su u spaniju dosli iz engleske..

i jos nesto,nit volim bekama nit volim mancester,al je on u engleskoj bio legenda,a u realu se skoro nije culo za njega,e sad,jel do kluba il do njega samog,nemam pojma,al je prop'o

jarane beckam i kad je tek doso u real i poceo igrat, nije igro nist posebno dobro. tako da on nije ni bio neka fudbalska zvijezda, vise je bio onako celebrity sto bi rekli...
a sto se tice to djeca od 20 god, de bogati, ko to ima 20 god?? jedino krkic sto ima 19, ostali svi imaju preko 20 ukljucujuci i messia koji ima 22...

sve u svemu, jeste barca igrala bolje proslu sezonu, ali de mi reci gdje su bili sezonu prije toga?? real 2 mjeesca prije kraja prvenstva osiguro titulu... a vidjecemo kako ce biti ove god... ;)

Član
kao prvo,nisam mislio bukvalno 20 godina,mislio sam na mlade igrace,za koje niko nije cuo
kao drugo,barcelona stvara zvijezde a ne dovodi ih iz drugih klubova
kao trece,nisam ja rekao da je barca bolja il losija,samo sam rekao,kad pogledas spisak imena iz reala i iz barce,trebali bi pobijedit s 10 razlike
i to nije moja volja,nagadjanje i slicno,nego cinjenica
i ja volim juventus,al ljudi stimali utakmice da osvoje,znaci ima boljih,to je isto cinjenica
nhf,al kad real ponovi ono sto je bilo s raulom,"odgojio" ga,onda cu cijenit taj klub
a ne davat enormne cifre,pogotovo za vec isluzene igrace,dosta transfera je bilo da kupe stare igrace,i daju puno para,a taj igrac vec zavrsava svoju karijeru
toliko

Član
MODERNI FUDBAL- KATASTROFA

Pa vidite sta nama (manjim klubovima) rade...
Navijam za Sarajevo i idem skoro svaku tekmu, nema napretka, prazne tribine (jedino nas 1500 na sjeveru sto svaku tekmu grlo deremo) losi rezultati, nikakva pojacanja, uslovi losi+ kad dodam livade na kojima sve igramo, Modrica, Posusje, Trebinje.... ma NULA.

Član
Neka kupuju stvarno je sramota da im barsa metne sest komada na bernabeu....
Sa ovakvim pojacanjima bit ce im dosta tri komada....

hahahaa......

bolje da su eta kupili iz barse nego onog levata krstu....

Član
REAL je najveci fudbalski klub i to je cinjenica, svi oni kupuju igrace samo ove sezone hoce uspjeh preko noci pa je Florentino Perez odresio kesu bas do kraja.
Viva la Real Ole Ole

Član
@ emir_89

Sine ..Barsa prvo i prvo nema sponzora, osim nike koji im daje opremu..Oni sponzorisu Unicef..to prvo..a druga stvar je u tome.. sto oni ulazu u svoju skolu nogometa i prave sami igrace..dovode neafirmisane i mladje igrace i naprave ovakav tim , kakav sad imaju..tako da..djaba milioni...i milioni realu..nemaju nista osim novaca da bi uspjeli u fudbalu..barem ovih zadnjih godina...

BiT

Član
Prije sam volio i navijao za Real, ali zadnja prava ekipa im je bila kad su Suker i Mijatovic derali protivnicke mreze, a legenda Hierro komadnovao odbranom. :cool::cool::D:D
Posle tog, poceli su da sve resavaju parama i na misice, kao Celzi od nedavno. Cjenim ja i volim mnoge igrace koji su igrali ili igraju za Real, ali njih kao klub...:icon_confused:

Član
mirzaa3 je napisao(la):
@ emir_89

Sine ..Barsa prvo i prvo nema sponzora, osim nike koji im daje opremu..Oni sponzorisu Unicef..to prvo..a druga stvar je u tome.. sto oni ulazu u svoju skolu nogometa i prave sami igrace..dovode neafirmisane i mladje igrace i naprave ovakav tim , kakav sad imaju..tako da..djaba milioni...i milioni realu..nemaju nista osim novaca da bi uspjeli u fudbalu..barem ovih zadnjih godina...

kao prvo, nemoj nikad vise da si mi se obratio ko sto si sad sa tim "sine". ako si tako naviko sa svojom rajom sa mnom ne mozes. to da znas za ubuduce...

a sto se tice tog za sponzora, takva je politika kluba... necemo sad pricati o barcinim promasajima. kako su "napravili" jednog fabregasa, kako su prodali ronalda, pa covjek u interu postade igracina ko i fabregas u arsenalu. ma necu da se peglam, real ima pare, kupe igrace i zravo. slijedece sezone, opet osvajamo titulu i tu nema price...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.