ratkape 15 na čelične 14???

ratkape 15 na čelične 14???

Član
bmw fabricki nudi ratkape npr za e30 jedne koje upadaju u felgu,znaci oko ratkape vidis rub felge na koji se udara teg, drugi tip kod kojeg ratkapa prelazi preko ruba felge nekih 10mm....
imao sam oba seta, problem kod ovog veceg je sto svaka rupa pa cak i jaci ivicnjak osteti ratkapu!

ne bi se baš upuštao u ovo što je jandro radio, malo komplicirano, kaže da bi prova vezicama na 4 mista dobro stegnuti i vozi

Član
Ja sam to kotano raditi ali sam odustao,vezice mozez zaboraviti,niakda neces moci centrirati ratkap uda valja i smetati ce ti zadnji nosaci..Meni samo nikada niej bilo jasno kako ce 16 ratkapa na felgu 14 jer akda u krivinu udjes guma se savije i dodiruje ratkapu po pravilu..:icon_rolleyes::icon_rolleyes:

-Suki- je napisao(la):
bmw fabricki nudi ratkape npr za e30 jedne koje upadaju u felgu,znaci oko ratkape vidis rub felge na koji se udara teg, drugi tip kod kojeg ratkapa prelazi preko ruba felge nekih 10mm....
imao sam oba seta, problem kod ovog veceg je sto svaka rupa pa cak i jaci ivicnjak osteti ratkapu!

Treba pripaziti...ako vozamo RS-ice 9j sa 195 40 gumom ljeti mozemo i 14" sa 15" ratkapama zimi;)

po meni je vala ovo ekstra, izgleda odlicno ovako obzirom kakve su gadne ove 14ke sa balonima. A i fol sa sarafima odlican i ovo uopste nije tesko i komplikovani za izvest, pa zna valjda svako izbusit 4 rupe i urezat navoj pobogu

erol_brcak je napisao(la):
po meni je vala ovo ekstra, izgleda odlicno ovako obzirom kakve su gadne ove 14ke sa balonima. A i fol sa sarafima odlican i ovo uopste nije tesko i komplikovani za izvest, pa zna valjda svako izbusit 4 rupe i urezat navoj pobogu

Neznam ni ja so se ovdje spominju neke vezice i gluposti kad je ovo djeciji posao:icon_rolleyes: