Svaka cast mnogo mi je zao sto nisam dosao al eto razlog je takav da sam.i temu otvorio. Vidim ne spominjes organizaciju znaci zadovoljan si!? Ima li kakvih naznaka da ce se ovo ponoviti i kad?
Organizacija je bila ok, organizator jako susretljiv, nemam nekih primjedbi
A 4. oktobra je opet zakazan isti event, znaci slalom plus trackday. A 28. augusta ima Skola sportske voznje, koja ce se vjerovatno isto odrzavati u Zaluzanima, od istog organizatora. Ali nemam vise detalja o tom eventu, vjerovatno ce biti objavljeno naknadno.
Uglavnom, sto se staze tice, kad sam gledao video klipove te staze, djelovala mi je poprilicno zastrasujuca, jer ima mnogo brzih i dugih krivina koje se voze trocifrenim brojkama. Uzivo mi je staza djelovala jos strasnije, jer mi djeluje uza nego na video snimcima i jos brza. Za trackday su bili postavljene sikane od cunjeva na par mjesta, vjerujem bas iz razloga da se ne bi vozilo ekstremnim brzinama. Mada gledajuci izvana, rekao bi da je i ovako vecina vozila preko 150 km/h.
Evo ispod postavljam par slicica sa nekim komentarima, kome se cita
Dio staze spreman za slalom voznje
Francuzi se drze zajedno
Najbrzi auto na trackdayu, trkaca Impreza plus vozac koji se bavi trkama
Najbrzi cestovni auto na trackdayu, prespremna kockica, vrtila se okolo citav dan bez ikakvih problema. Na Toyo R888 gumama.
Evo lika sa Hondom, ako sam dobro shvatio, njegovi su bili kamion slep sluzbe i servis
Megane RS obicni model sa 225 KS, meni licno jedan od najljepsih auta tamo. Nevjerovatno tih auto cak i kad se vozi punim gasom.
Peugeot 106 1.3 rally, originalni rallye dakle. Kaze lik i da je na piku i prodaje se trenutno. Auto u odlicnom stanju koliko sam vidio.
Drugi Peugeot 106 rally, ali ovo je druga generacija sa 1.6 8V motorom
Moram i ovog Kadetta GSI pomenuti, auto je vozio i slalom i trackday pun gas citav dan i nista mu. Koliko sam vidio nije imao problema ni sa pregrijavanjem kocnica, dok su mnogi drugi usporavali da ih malo ohlade
Na prvu mi nije djelovao uvjerljivo, zbog nekih cudnovatih "tjunerskih" dodataka.
Trkaci auti na stazi, oni su se ganjali kao da su na trci, a bilo je i publike koja je navijala okolo.
Evo jedan kratki video gdje se cuje publika...
Slike su slikane sa malenim Canon SX120 aparatom, zato nije neka vrhunska kvaliteta.