adams je napisao(la):kreeteni, a ima i zakon za ovo a ide ovako :
Član 318.
Mučenje i ubijanje životinje
(1) Ko životinju teško zlostavlja ili izlaže nepotrebnim ili dugotrajnim mukama, ili joj
nanosi nepotrebne boli, ili protupravno razara životinjska staništa u većoj mjeri ili na
širem prostoru, ili protivno propisima ubija životinje,
kaznit će se novčanom kaznom ili ...kaznom zatvora do šest mjeseci.
(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini radi opklade ili drugog pribavljanja
imovinske koristi, ili ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana prouzrokovano
uginuće većeg broja životinja ili životinje čija je vrsta posebno zaštićena,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
nermin suljagic je napisao(la):adams je napisao(la):kreeteni, a ima i zakon za ovo a ide ovako :
Član 318.
Mučenje i ubijanje životinje
(1) Ko životinju teško zlostavlja ili izlaže nepotrebnim ili dugotrajnim mukama, ili joj
nanosi nepotrebne boli, ili protupravno razara životinjska staništa u većoj mjeri ili na
širem prostoru, ili protivno propisima ubija životinje,
kaznit će se novčanom kaznom ili ...kaznom zatvora do šest mjeseci.
(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini radi opklade ili drugog pribavljanja
imovinske koristi, ili ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana prouzrokovano
uginuće većeg broja životinja ili životinje čija je vrsta posebno zaštićena,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
sitno je to...bolje da ga se docepa kakav grdosija pa ga osakati do kraja zivota.......
sub3r je napisao(la):citam i ne mogu vjerovati.. svi vi koji pisete svakorazne kazne, od lomljenja kostiju do pustanja pasa na njih... pa poistovjecujete se sa ovakvim, nazovimo ih ljudima, mada oni ocigledno u sebi nemaju nimalo ljudskosti.... postoji zakon i postoji kazna za ovo :icon_rolleyes:
ZELA GTI je napisao(la):Ovo su djeca ljudi moji.Budala i paprati nikada neće nedostajati.
nermine: đabe da ti je pas kao tele,pit bulu rijetko koja pasmina išta može
alminc je napisao(la):Raja znas sta sam citaoo za ove Pit bulee..sad nezz kolikoo je to tacnoo..Da onii osjetee kad ocee da umruu i zakoljuu svog vlasnikaa da umreee zajednoo sanjimm..ee sad jel to isitinaa nezzz ja sam taj dokumentarac gledaooo !!