Punto farovi mk2a

Punto farovi mk2a

Član
Trebao bih savjet vezano za Fiat Punto mk2a znaci to su oni s uskim farovima ...

Naime crkla sijalica i ja i kolega krenemo da zamjenimo i imamo sta da vidimo , jedna sijalica h1 a druga h7 , sve pomjesano a set sijalica uzeli da obe zamjenimo .. Valjda su neki dolazili s h7 ,h4,h1 sijalicama i jebiga , sad kako bi tu instalaciju prepravili ili sta bi vi napravili ??

Član
punto II je početkom proizvodnje dolazio sa H7 sijalicama, kasnije su poceli ubacivat H1... ti i kolega nemate sta pravit,na benzisku i kupis jednu sijalicu ne moraš komplet ;)

vjerovatno je taj bio udaren naprijed ,pa je neko ko je kupovao drugi far,naletio na onaj stariji/mlađi ;)

Član
Ma kontali smo mi to ... al hajd reko da pravo napravimo kako treba ... al ak nist to ce biti rijesenje izgleda ---uzimati razlicite sijalice ...

Administrator
h4 sijalica je kratko i dugo na jednoj. Kod punta je kratko i dugo odvojeno. Jeste li uzeli da zamijenite na jednom faru(kratko i dugo) ili na oba fara?

Tu je vjerovatno drugi far ubacen ako sijalice nisu iste na oba fara:icon_confused:

Član
ma to je on pogrijesio kad je pisao, punto II nijedan nema H4 sijalicu, te sijalicu su u onom starijem puntu kecu,

tu je neko samo mijenjao jedan far i tako se potrefilo da nije kupio isti i eto.. isti je far na oko,samo mu je kratko svjetlo drugog tipa :icon_smile:

Član
pioneer_09 je napisao(la):
h4 sijalica je kratko i dugo na jednoj. Kod punta je kratko i dugo odvojeno. Jeste li uzeli da zamijenite na jednom faru(kratko i dugo) ili na oba fara?

Tu je vjerovatno drugi far ubacen ako sijalice nisu iste na oba fara:icon_confused:

koliko sam ja skontao kratko na jednom faru je H1 a na drugom H7... vjerovatno far mijenjan...

Član
da da ... na jednom je faru h1 kratko a na drugom h2 ili h7 nisam siguran koja je ...

Po nekoj logici nisu farovi isti , al ja sam bio prvo kontao da je neko precivao ona sociva maglenke stavio na kratko i obrnuto ...

Znaci najlakse je da uzimamo po jednu ovu i jednu onu sijalicu ,nego zezat se s instalacijom

Član
ma moze se to prepravit lahko,treba ubacit drugo grlo i gotov problem, nemas se sta zezat sa instalacijom to su sijalice, halogena ce radit kako god da je spojis, na h7 sijalici je i plus i minus, a na h1 je samo jedan konektor i on je za plus, tako da ta sijalica dobija masu sa kucista u faru

Administrator
ma sta ces se zezat bezveze, jer bi morao onda mijenjati i far(ili grlo), da bi odgovarajuca sijalica ulegla. Ovako uzet po 1 sijalicu i jednu i drugu da ima u rezervi i gotovo :)

Član
Ma nismo , kratko crklo jedno .. i eto otkrit cu vam tajnu , uzeli onaj pijacarski cunerski set sijalica 20+ maraka h7 jer su na mom puntu takve sijalice .. i krenemo da zamjenimo jednu sijalicu stavimo , krenemo drugu aa kad nije isti onaj dzek -konektor , vidimo ono sijalica h4 (neznamo sad tacno znam da nije ista bila ko druga ) .. i jebiga uzeli razlicito i opet crkne .. tako da sad preko dana se vozi kolega na maglenkama :icon_biggrin:

A dobro nista , uzimati posebno i dzaba se ne zajebavati ...

Htio sam samo da pitam da li ko ima kakvo rijesenje i to ,dobio sam tako da ak hocete lock pravite