Punto 1.2 16v Sporting

Punto 1.2 16v Sporting

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Cao, ljubimac se pokvario...
naime rikno procesor nema protoka...ne vrsi komunikaciju sa ostalim dijelovima motora...e sad ja na netu trazim taj procesor...da vidim o njemu nista ne mogu naci..neznam kako se tacno zove jel processor, cpu, brain da ne lupam beze...ako neko zna nek mi kaze, tu je slika..

KOJI JE TACAN NAZIV "PROCESORA"

Član
De ti mali pojasno o cemu je rijec? ja tebe ne skuzi nista :lol: imas ECU, to ti je glavni racurar motora i on ti regulise sve, sad ostale sonde daju podatke njemu preko cega on racuna i obradjuje podatke i salje ih dalje... Jel sad ti za njega pitas???

Član
RS TURBO je napisao(la):
De ti mali pojasno o cemu je rijec? ja tebe ne skuzi nista :lol: imas ECU, to ti je glavni racurar motora i on ti regulise sve, sad ostale sonde daju podatke njemu preko cega on racuna i obradjuje podatke i salje ih dalje... Jel sad ti za njega pitas???

EE ECU to mi je riknulo...dijagnosticiran je kvar...ne lupam :)

Član
damirchek je napisao(la):
RS TURBO je napisao(la):

Ili kupi nov ili nadji na otpadu negdje mada ces tesko naci kod nas na otpadu sportinga ali odmah da znas nije jeftino... TAcan naziv ti je ECU (Engine Control Unit)

Član
RS TURBO je napisao(la):
damirchek je napisao(la):
RS TURBO je napisao(la):

Ili kupi nov ili nadji na otpadu negdje mada ces tesko naci kod nas na otpadu sportinga ali odmah da znas nije jeftino... TAcan naziv ti je ECU (Engine Control Unit)
vec je na repariranju. da uzimam nov 1000 km + brave+kodiranje, i tako i polovan 500/600 km + brave+kodiranje izadje oko 1000>km. a ima naci ecu'a u sa vec sam ih nasao, al bolje ovako.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.