Ljudi pomagajte, evo vec drugi put u mjesec dana mi puca dihtung na nosacu uljnog filtera. Prvi put pukao i sreca odmah se skontalo, zamjenjeno komplet ulje i filter, dihtung uzer s polovnog motora, sve zamjenjeno i sredjeno i extra radilo, auto presao oko 1000km, jutros upalio, presao nekih 2km i slucajno skontah opet isto, na svu srecu nista se nije desilo, ali sad opet slijeduje mjenjanje dihtunga. Nije to neka muka ali je muka prici filteru i njegovom nosacu, veoma je nepristupacno.
E sad, meni je malo nejasno da to moze da puca tek tako, sigurno ima neki malo jaci razlog, sta moze biti u pitanju, pumpa ili sta vec, ljudi pomagajte, ovo je sitan ali bitan kvar.
Motor je u pitanju VW Benzinac 2,0 8V, kodna oznaka 2E, ulje ranije bilo Revanol 10W 40, sad zadnji put nasuto Castrol 10W 40.
E sad, meni je malo nejasno da to moze da puca tek tako, sigurno ima neki malo jaci razlog, sta moze biti u pitanju, pumpa ili sta vec, ljudi pomagajte, ovo je sitan ali bitan kvar.
Motor je u pitanju VW Benzinac 2,0 8V, kodna oznaka 2E, ulje ranije bilo Revanol 10W 40, sad zadnji put nasuto Castrol 10W 40.