lauda_bc je napisao(la):al mora firma da izda papir i da to prije sudjenja dostavis jer pise ti sve u kom roku imas pravo zalbe ili dopune materijala. obrazlozis da zivis od toga i nek povecaju kaznu a da oduzimanje preinace u uslov
laki_grcica je napisao(la):100 KM i mjesec dana zabrane + 2 kaznena boda
:icon_smile: iz iskustva znam
Mirsado je napisao(la):Meni samo nije jasno imam B i C kategoriju i kad su mi oduzeli vozacku tj. oduzeli su je fizicki ? prije je bilo samo zabranjeno upravljanje motornim vozilom te kategorije za sta te tereti zakon npr. zabrane ti upravljanje sa B kategorijom ali mozes voziti sa C ??? sada to ne moze i da imas A opet nebi mogo nista da vozis stvarno sranje od zakona :icon_rolleyes:
emir_89 je napisao(la):Mirsado je napisao(la):Meni samo nije jasno imam B i C kategoriju i kad su mi oduzeli vozacku tj. oduzeli su je fizicki ? prije je bilo samo zabranjeno upravljanje motornim vozilom te kategorije za sta te tereti zakon npr. zabrane ti upravljanje sa B kategorijom ali mozes voziti sa C ??? sada to ne moze i da imas A opet nebi mogo nista da vozis stvarno sranje od zakona :icon_rolleyes:
hahahah smijesan si. cuj sranje od zakona. pa ne kaznjavaju "kategoriju" nego vozaca. normalno da ce ti zabraniti da upravljas vozilom uopste. koja je svrha kazne ako i dalje mozes voziti...
mara- je napisao(la):Slažem se sa emir_89. Vozač je napravio prekršaj, i to nema i ne treba da ima veze sa kategorijom. Znam ja da bi tebi to bolje odgovaralo, i što kaže emir_89, kazna onda ne bi imala smisla.