Propustnost dizni

Propustnost dizni

Član
:icon_rolleyes:

Na G60 idu tri vrste dizni sive ,plave i zelene

sive su 320 ccm, plave 220 ccm, zelene 255 ccm!

Član
ABF = 225 ccm/min na 3 bar-a pritisku ;)
PB (1.8 8v, DIGIFANT) = 255ccm/min na 3 bar-a
PG (1.8 8v G60-DIGIFANT) zelene = 260 ccm/min, plave = 240 ccm/min, sive 325 ccm/min

Brojke su naravno za 100% duty cycle. Isto tako, razlika je izmedju injektora za 8v i 16v motore. Injektori sa 8v motora uglavnom spricaju jedan mlaz dok 16v injektor strca 2 mlaza (odvojeni kanali za usisne ventile)
Ako stavis 8v injektor na 16v motor, mlaz ce strcat direkt na pregradu izmedju usisnih ventila pa ce ti benzin malo isparavat prije nego udje u cilindar, rezultat = malo nemirniji rad na leru i moguce teze paljenje na vruc motor

Član
esso_sa je napisao(la):
ABF = 225 ccm/min na 3 bar-a pritisku ;)
PB (1.8 8v, DIGIFANT) = 255ccm/min na 3 bar-a
PG (1.8 8v G60-DIGIFANT) zelene = 260 ccm/min, plave = 240 ccm/min, sive 325 ccm/min

Brojke su naravno za 100% duty cycle. Isto tako, razlika je izmedju injektora za 8v i 16v motore. Injektori sa 8v motora uglavnom spricaju jedan mlaz dok 16v injektor strca 2 mlaza (odvojeni kanali za usisne ventile)
Ako stavis 8v injektor na 16v motor, mlaz ce strcat direkt na pregradu izmedju usisnih ventila pa ce ti benzin malo isparavat prije nego udje u cilindar, rezultat = malo nemirniji rad na leru i moguce teze paljenje na vruc motor

To eso care, tebe sam cekao, a reci mi abf-ove dizne na regulatoru 3.5 bara koliko onda daju?

Član
Dejan 16v je napisao(la):
To eso care, tebe sam cekao, a reci mi abf-ove dizne na regulatoru 3.5 bara koliko onda daju?

Ako stavis 3,5 bar-a regulator, protok ce ti bit oko 245 ccm/min
sa 4 bar regulatorom ces imat oko 260 ccm/min i to ti je odprilike i kapak za ABF dizne.

Inace, kod dizni protoka 220 do 240 ccm/min, sa svakih dodatnih 0,5 bar-a pritiska goriva, dizes protok za nekih 20 ccm/min po dizni.
Ako je veca dizna, i povecanje protoka je vece
Ne znam kakav ti je regulator ali moj savjet ti je da obavezno ides sa originalnim VW/audi regulatorima koji imaju vakum prikljucak (svi su rising rate regulatori).
Originalni ABF regulator je takodjer RR

Član
s2 = s1 * SQRT( p2 / p1 )

s1 - standardan protok
s2 - dobijeni protok
p1 - standardni pritisak
p2 - poviseni pritisak
SQRT - koren

Formula za racunanje povecanja protoka ;)

Član
Dejan 16v je napisao(la):
Ok, hvala momci!
Eso jesi li prodao regulator, znam da si imao 3.5 bara?

ja sam imao 4 bar i to sam prodao. kupio onaj tvoj jaran sto je od mene uzeo i usisnu, dizne itd.