Promjena osvjetljenja Fabie - koje LED ?

Promjena osvjetljenja Fabie - koje LED ?

Član
Pitanje za Struju, Ligu i ostalu ekipu, htio bi promjeniti osvjetljenje fabije iz ove dosadno glupave zelene u VW crvenu. Koja vrsta ide LED-ica na tablu, dugmice konzole i na vent konzolu i da li ima neko kataloski kod ili nesto za te LED-ice jer mi je bitno da se ublizu podudaraju sa originalnim VW crvenim zbog stavljanja dugmica sa VW-a u Fabiju pa da ne bude sareno sa 10 nijansa crvene ;)

IGY

Član
diode su ti smd, koje bas i nisu jeftine, ne znam sad ali kad sam nekad davno trazio za nesto nisu bile jeftine, a ne moras brinuti za nijansu, uzmes sve iste diode i promjenis i u prekidacima

iiiiiLi

promjenis tu glupavu fabju, sa glupavim zelenim osvjetljenjem i uzmes si VW :cool:

BHT Ovisnik
da iskoristim temu,i mene zanima za osvjetljenje,glupu diodu sam placao 15km,ista kao iz upaljaca,smo sto ima grlo,a nema je neg u volvu,pa bih radio komplet osvjetljenje,da li imaju ove smd promjera manje od ovih T5 ?

Član
IGY je napisao(la):
diode su ti smd, koje bas i nisu jeftine, ne znam sad ali kad sam nekad davno trazio za nesto nisu bile jeftine, a ne moras brinuti za nijansu, uzmes sve iste diode i promjenis i u prekidacima

Ne mjenjaju mi se u prekidacima prozora jer cu te uzimati sa jednog novog VW-a... A s tim da jedan kosta 45KM a treba mi ih 7, onda vec vidis sto mi se novi prekidaci ne rastavljaju i prelemljuju...sakas misko ? :D