Promjena motora, 1.9 tdi umjesto 2.0 benzin

Promjena motora, 1.9 tdi umjesto 2.0 benzin

Član
Razmišljao sam o plinu ali onda bi prvo morao dovesti u red ovaj motor.
Ispravan je mehanički motor, ne "duva", dobra kompresija, ali stalno nešto zeza od elektronike, senzora, mjenjao sam lambda sondu skoro, svjećice odu svakih 5-10.000km, kad ih promjenim bude kratko uredan i onda opet po starom.
Sad mu izgleda nije dobro sagorjevanje jer ima crnog dima, osjeća se gorivo na auspuh, troši dosta više i trza na manjem gasu.
Da li je uzrok protokomjer, bobina, kablovi, pumpa, kompjuter, niti imam pravog majstora da to sve ispita niti mi se više ulažu pare u motor.
A kao što je neko spomenuo nebih prepravljo auto zbog zajebancije nego zbog dužeg korištenja.
Ostalo je sve ispravno, nije ni puno prešao, kod mene je 7 god. i ne prodaje mi se.
Kad je bio ispravan potrošnja je bila oko 7-8 litara što bi bilo koliko toliko prihvatljivo, još posebno kada bih plin ugradio, ali sad je 12-13l sigurno.
 
Član
Našao sam jednog što se ne može ocariniti ista godina samo 1.9 tdi, pa bi možda to bila bolja solucija ako bi se dogovorio sa tim da komplet auto dovezem i prebacim šta mi treba, a njemu ostatak vratim ;-)
 
Član
Vidi druze nije to Alfa Romeo pa da se elektronika ne moze rjesiti:D. Nego nek ti neko od forumasa iz Banja Luke i okolice predlozi dobrog majstora, pa ti to odradi kako Bog zapovjeda. Prepraviti cetvorku nije bas lako, a i kostat ce te polijepo. Minimalno 200KM ti je vadjenje i ubacivanje istog motora.
 
Član
Jarane na tvom mjestu bih možda prije našao ISPRAVAN motor kakav je bio pa uvalio PLIN., a prije svega da nađeš dobrog majstora jer onaj ko ti je dosad održavao očito u tvom slučaju nije na svom terenu. Ne kažem da nije dobar ali...
Nije to GI ili GII, ako ne spoje sve kako treba vrlo lako ti može belaj biti.
Čovjeku su sa nekog Opela na kalibru prebacivali komplet kočioni sistem. Na dizalici i u teoriji je sve funkcionisalo 100%, ali probna vožnja se završila u jarku jer nisu zamijenili neku sajlu koja se zagrijala i zapela.(ne sječam se detalja).
 
Član
Ja sam druzw sve i svasta radio, od prebacivanja, pregradnji i ugradnji ali to prebacivati iz cetvorke benzin, izbaciti benzin u dizela mi he malo poglupo, prvo sto ce to trajati mjesec dana ako ne i 2 jer uvijek nesto zafali pa trci trazi... Ako imas jos jedno auto onda ok, ali nije ta cetvorka dizel bezze zavrsila na otpadu, vjerovatno zato sto je istrosena i treba ulagati u nju... Ja ti kazem prvo 20% majstora to sano zna uraditi kako treba a ostalo ce samo skalameriju uraditi i uvijek ces imati problema sa elektronikom, pale se lampice itd... Samo auto pored auta i udri prebacivanje ali opet to ce te izaci finih para i jos ako je istrosen motor, zamajac, dizne, turbo, ima da te glava zaboli... Nadji taj drugi svoj motor ili svoj uradi kako treba i rokni plin i miran... Jeftibije za odrzavati, manje se kvari, jeftiniji dijelovi za benzin u odnosu na dizel i jos plin i rahat samo si u plusu.
Jos samo dobrog majstora trebas naci :D
 
Top