Promjena amortizera golf 2

Promjena amortizera golf 2

Pozdrav ljudi evo promijenio sam danas amortizere prednje i zadnje na golfu 2, prije mijenjanja mi je bio malo zadnji kraj "potonuo" sad je malo visi nivo u odnosu na stare amortizere ali i dalje je zadnji kraj u odnosu na prednji znatno niži, ima li ko kakav savjet kako da izjednačim prednji i zadnji kraj, s tim da nije do opruga ispravne su.

LP

Član
To su ti opruge oslabile i potonule nazad, to moras staviti nove opruge ili skini opet amortizere i nadji jos jedne solje koje dodju na amortizeru gdje sjeda opruga, i njih ubacis jednu na drugu i to ce ti podici jedno 2cm auto...

amortizeri-prednji-golf-ii-iii-vento-jetta-seat-toledo-slika-18663440.jpg

Evo vidis ovaj sjajni dio gdje opruga sjeda, sa starog amortizera skini staru i smao ubaci na novi amortizer, znaci staru na novu tako da su dvije i onda oprugu ubacis i to ce ti podici auto za otrprilike 2cm... ili da uzmes nove opruge i da stavis ;)

Ovo sve stoji ako su ti prednje orpuge ok, ako nije u tebe benzinac a stavljene prednje opruge od dizela, ako su originalne opruge onda uradi ovo sto sam ti napisao i rijesices problem :)

Član
e upravo ovo sam ja uradio sto ti je kolega preporucio ima 2 godine i odlicna stvar, podigne auto, i kada sjedne 3 pozadi ne legne toliko puno!

e drug hvala ti na objašnjenju, šteta već sam bacio stare trebao sam pitati prije ali nema veze, kolega mi je predložio da napravim kod tokara dio jedan koji se podbaci otprilike 2 cm pa ću to da uradim,uglavnom javim rezultat, hvala ti još jednom na savjetu ...