Promena boje auta

Promena boje auta

Član
Hocu da promenim boju auta i sad me zanima koji je postupak i koliko kosta da mi se u saobracajnoj promeni. To jest gde trebam da odem da to zavrsim?

Hvala unapred ;)
 
promjenis podatke kada budes registrovao ali ne samo saobracajnu nego i vlasnicku oko 20KM je mene kostalo a sad sam uvodio plin u saobracajnu i vlasnicku to je bilo 5KM ;)
btw. kad budes radio tehnicki tada ti onaj podatke popuni mada opet pazi kavu ce ti boju napisat ima ih dosta sto neznaju sve boje ;)
 
Član
Meni je regristracija tek sledece godine u Aprilu:icon_confused:

Zato i pitam jel smem da vozim auto koji je skroz druge boje od one sto pise u saobracajnoj/vlasnickoj ili moram odmah da menjam da me ne bi zajebavali panduri :icon_question:
 
jel bolje dat 20 KM za promjenu papira ili 50KM za kaznu a mozda i vise i ko zna koliko puta do Aprila sledece godine ;)
mjenjaj to odmah ako imas bas toliko dugo do registracije ;)
 
Da ne otvaram drugu temu....

auto mi je bordo, a u saobracajnoj i vlasnickoj pise crvena...

mogu li ga preci (ofarbati) u bilo koju crvenu nijansu?
 
BHT Ovisnik
mozes, danas je tako,samo imaju standarne boje, ja sam imao isto prije "vinsko crvena metaliK" stavili crvena,doveo volva bio tamno plava perla boja, dok sam dosao iz njemacke na svakoj granici i papirima sto sam radio jedni pisali plava,jedni crna,na kraju me pitaju u nas koja ces da bude,reko pisi crna i tako i bi, sada mi je volvo srebrena,pise siva,ofarbati cu ga u antracit boju da nista ne diram u prometnoj
 
Član
što se tiče promjene boje ja sam radio sa crne na plavu ono što moraš odradit je atest boje i dobiješ papir s tim vozaš do registracije i tek onda promijeniš saobraćajnu i u njoj podatke dakle bitan ti je atest koji košta u zavisnosti od tehničkog meni u Tuzli na polu tražili 50km a euroherc 20km
 
zatvoraš je napisao(la):
što se tiče promjene boje ja sam radio sa crne na plavu ono što moraš odradit je atest boje i dobiješ papir s tim vozaš do registracije i tek onda promijeniš saobraćajnu i u njoj podatke dakle bitan ti je atest koji košta u zavisnosti od tehničkog meni u Tuzli na polu tražili 50km a euroherc 20km

Bas sam i ja to mislio napisati... mora ti neko odobriti tj. uraditi atest boje da bi mogao dobiti potvrdu sa kojom ces ici u MUP da ti promjeni podatke.. nemozes tek tako otici u MUP i reci e ja bi promjenio boju auta u saobracajnoj bez ikakvog dokumenta.. pravac tehnicki na atest i onda sa potvrdom u MUP ;)
 
Član
ja sam farbao ibizu bila plava ofarbao je u bijelu sa crnim krovom, nema atesta na boju samo tehnicki pregled gdje ce oni promjeniti podatke i proslijediti to drotovima i dobit ces novu saobracajnu, ako registrujes auto izace te odprilike kao prvi put kad registrujes znaci dodatno ces platiti novu saobracajnu nesto sitno a ako si tek registrovao onda tehnicki gdje ce oni promjeniti podatke i dobit ces novu saobracajnu, cekat ces par dana kao kad registrujes auto, bar je kod mene tako bilo i da ako te zaustave meni se to desilo ide kazna naravno, meni srecom kako sam radio auto ponistio se datum na displeju i dobri nasi drotovi me pitaju zasto ti je 2001 god. u smislu nije 2001 nego 2011 god:) a nije primjetio da je auto drugo znaci samo tablice ostale :) izgled ni slican kao drugo auto :) poslije toga sam promjenio.
 
Član
Danas sam sve zavrsio oko boje, otisao lepo u osiguravajucu kucu i uradio venredni tehnicki pregled (47KM) i sa tim otisao u MUP i uradili mi novu saobracajnu i vlasnicku dozvolu. Sve zavrseno za sat vremena. ;)
 
Da ne otvaram novu temu, imam motocikl dovezen iz Švicarske kog bi malo sredio, carinio i prodao.. E sad, da li će biti problem ako ga prefarbam u drugu boju prije carinjenja?
 
Top