problemi sa GTI KR 16V

problemi sa GTI KR 16V

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Rastavio sam motor,mjenjao dihtung glave i sastavio ga i onda su poceli problemi sa strujom,razvodnik i mjesec dana je stajao.upalio sam ga i radio je na 3 svjecice,rjesio sam i to.probao ga na cesti,medjutim nema snage i salbo prima gas,te sam skinuo komplet izduvnu granu i malo se poboljsalo(vjerovatno zagusio se auspuf u detonacijama i pustim pokusajima paljenja).e kada sam skinuo ugledao sam da iz glave samo iz 1 i 4 klipa izlazi vatra za razliku od 2 i 3.odvrnem svjcicu mokra,izvadim je sa kablom baca struju,pa se pitam jeli moguce sto mi je ulje na MIN pa ne dize ventile te nema sagorijevanja i vatre ili sta bi moglo da bude...???unapored hvala

Kako si stezao glavu...mozda nema kompresije
Daj pojasni malo ako zelis da ti pomognemo...iz ovog posta te nisam nista skontao

FirellesMonster je napisao(la):
Ma on misli sto mu je ulje na MIN da li zbog toga ne podize ventile i otezava sagorijevanje na 2 i 3 klipu ;)

Koje misljenje:lol::lol::lol:
Pa zar je tesko nalit ulje do MAX?
iako sumnjam da to ima ikakve veze s tim...posto je skidao glavu tko zna sta je se tu sj...
Pitanje je kakav je dihtung i je li glava stegnuta kako treba kao prvo a moze biti jos puno toga

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.