Problem!

Problem!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Znate vecina vas iz ranijih tema da sam spominjao da mi ove moje 15ke zakacaju malo zadnji blatobran,znaci struzu mi jako jako malo unutrasnji dio blatobrana,znaci okreco,prevrco sam i vasta sam kontao i mislim da sam nasao jednostavno rijesenje,mislio sam staviti uze gume,kako bi se gume vise uvukle u blatobran,jer kao sto rekoh jako mi malo struze!!! Eh sad me zanima koji bi profil mogao staviti da se rijesim dileme,sada su mi 195/50 R15 i kondam uraditi nesto ovako slicno :

http://img220.imageshack.us/img220/6531/mario3nt9.jpg

dal ce to biti rijesenje za moj problem? A mislim da ce i ljepse izgledati?

Da pojasnim,ne zakaca mi direktno blatobran vec onaj podvijeni dio lima ispod blatobrana to je nekih mozda 1-2 cm!

Član
ako ti struzu unutrasnji dio, drugim rijecima ako struze guma al ne ovaj dio sa vanjske strane, vec ovaj dio sa unutrasnje strane, onda samo stavi distancere od nekih cca 10 mm i rijesen problem. I kod mene se isto javlja, al ja sam to sankcioniso distancerima (nazad samo)

Član
I kod mene je nazad,ali nisi razumio nije unutrasnji dio kako ti mislis,vec kako ide blatobran pa ima dio lima podvijen paralelno sa krovom znaci ako stavim distancere onda cemo skroz strugati,ja mislim da je ovo rijesenje sto planiram uraditi!?

Član
stavi uze gume, ali pazi se onda rupa i poprecnih kanala kako u nas se zan to prokopat...kad stavis uzu gumu an felnu, onda ti je rub felne izlozen udarcima i struganjima...

Član
Kupis gume za opruge.1 km komad.Dignes auto na dizalicu da se opruga razvuce i ubacis u oprugu dva ili tri komada i sa jedne i sa druge strane i sve ok.Probao milion puta i rijesio problem.Ako stavis distancere na feluge samo ce ti jos vise strugati.

Član
ajdin_ze je napisao(la):
Kupis gume za opruge.1 km komad.Dignes auto na dizalicu da se opruga razvuce i ubacis u oprugu dva ili tri komada i sa jedne i sa druge strane i sve ok.Probao milion puta i rijesio problem.Ako stavis distancere na feluge samo ce ti jos vise strugati.

Pametno zbori, nije los prijedlog malo ga razdigni i to je to, ako je vec previse spusten....

Član
Spustanje je tek u planovima! Znaci nedolazi u obzir te gume da ubacujem! I onako je previse dignut sa ovim 15kama! ipak hvala na pomoci,vidjet cu sta cu uraditi!

Član
Hmmm ne kontam,ako su ti tvornicke opruge (znaci nije spustan), kako mogu da ti zapinju te felne sa tim profilom guma, u mene su isto 195/50 R15 i nikakvi problema... A i vidio sam xxx golfofa sa tim profilom i nikakvi problema nemaju...Jedino da te felne ne prcaju...

Član
Ma drugo je golf drugo toyota,bilo kako bilo,meni malo zakacaju,serija su 13.ke a ja sam rokno 15.ke! Ma nije to nista strasno,mrvu mi struzu,kad neko pozadi sjedi!

Član
po meni su ti idealne 14-ke ali kad već hoćeš te ona otiđi kod limara neka ti izravna taj savijeni dio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.