Član
rijec je o pioneer 302 zvucnicima, sve radilo normalno dok nisam za novu godinu spojio na kucno pojacalo i sad nece da pjeva na auto pojacalo. probam pojacalo na druge zvucnike i radi???????????????????
Deyo je napisao(la):Pregorili?
IGY je napisao(la):da nisi sta pogresno spajao :icon_question:
pokusaj ponovo, kako si vezao na koju omazu
eddo je napisao(la):ako si spojio 2 woofera na 2 kanala/bridgea, postoji mogucnost da si 1 zvucnik spojio dobro, a drugi da si obrno minus i plus pa ti se bass ponistava .... i to ti je najvjerovatniji scenarij vjeruj mi .... provjeri dobro kako si spojio woofere na pojacalo ....
GreenDevil je napisao(la):eddo je napisao(la):ako si spojio 2 woofera na 2 kanala/bridgea, postoji mogucnost da si 1 zvucnik spojio dobro, a drugi da si obrno minus i plus pa ti se bass ponistava .... i to ti je najvjerovatniji scenarij vjeruj mi .... provjeri dobro kako si spojio woofere na pojacalo ....
ne razumijem se bas ali mislim da je u mene spojeno na 1 kanal. pojacalo je pioneer (stari model) 2x130watt. i kad se spoji pogresno plus i minus opet radi al grublji bass
z3k4 je napisao(la):To je isto kao i kod mene pisi propalo...
Drug nema od tih zvuncika vise nisa moguuu da ti posluze kao visokotonci sada kada nemas bass
Jer auto zvucnici su namjenjeni za rad sa pojacalom koji rade na auto napajanje tj akumlator 12 Volti
a ta kucna linija vjerovatno radila na vecem naponu i zato sprzio bas
JBg
eddo je napisao(la):z3k4 je napisao(la):To je isto kao i kod mene pisi propalo...
Drug nema od tih zvuncika vise nisa moguuu da ti posluze kao visokotonci sada kada nemas bass
Jer auto zvucnici su namjenjeni za rad sa pojacalom koji rade na auto napajanje tj akumlator 12 Volti
a ta kucna linija vjerovatno radila na vecem naponu i zato sprzio bas
JBg
jel to ti hoces da kazes da kucni zvucnici imaju nesto sto auto zvucnici nemaju? .... :lol::lol::lol::lol::lol::lol: .... svaka ti dala SUPERPAMETNI ....
GreenDevil je napisao(la):rijec je o pioneer 302 zvucnicima, sve radilo normalno dok nisam za novu godinu spojio na kucno pojacalo i sad nece da pjeva na auto pojacalo. probam pojacalo na druge zvucnike i radi???????????????????