Problem TURBO, Seat Toledo 1,9 TDI

Problem TURBO, Seat Toledo 1,9 TDI

Član
Pozdrav za sve. Na putu za ZG od SA, turbina mi se non-stop gasi na brzinama iznad 140 ili 150 km\h tj ode u SAFE MODE.
Auto upalim krenem radi sve opet do te brzine i onda se opet ugasi. Licno sam ga vozio 190 km\h bez problema pa me to malo brine...

Kome se obratit i sta bi moglo bit problem ako je neko imao??:icon_question::icon_question:

Član
Nelle_G je napisao(la):
Pozdrav za sve. Na putu za ZG od SA, turbina mi se non-stop gasi na brzinama iznad 140 ili 150 km\h tj ode u SAFE MODE.
Auto upalim krenem radi sve opet do te brzine i onda se opet ugasi. Licno sam ga vozio 190 km\h bez problema pa me to malo brine...

Kome se obratit i sta bi moglo bit problem ako je neko imao??:icon_question::icon_question:

prijatelju meni na fiatu punto mk3 kad motor dodje do odredjene temperature turbina mi se ugasi ,jednostavno auto nepovuce ,nemozes bicikliste preteci kako treba..pa sam radio reparaciju turbine i sad je sve ok..

Nelle_G je napisao(la):

prijatelju meni na fiatu punto mk3 kad motor dodje do odredjene temperature turbina mi se ugasi ,jednostavno auto nepovuce ,nemozes bicikliste preteci kako treba..pa sam radio reparaciju turbine i sad je sve ok..

Član
Ciscenje sto prije , ako ne pomaze nova turbina .

Imao sam isti problem samo sto je meni Safe Mod bacao na 130km/h a ja se nisam previshe obazirao na to dok nisu pukla krilca na turbini pa sam iskesirao 1000km+

Član
I meni se to desilo na putovanju Sa-Gradiska, indenticno! Kad sam dosao u Gradisku kolega sa foruma me odveo na dijagnostiku i imam sta vidjeti.. overboost je u jednom trenutku 2.4 bar zato je i palio safe mode.

5 brzina na 2100 rpm pali safe mode
Nakon kraceg vremena puka je turbina :( i igra me kostala skupo, 360Eura u Uzicama ;)

Član
Recimo meni je ovo tek pocetak tih problema,pa odo na dijagnostiku u ASA-u. Samo me zanima npr servis u Uzice,jel se radi na licu mjesta ili ja moram cekat za to par dana pa doc po auto, a to mi se nikako ne isplati jer stari radi treba mu auto.