Problem turbina 1.9 td

Problem turbina 1.9 td

Član
Naime juče sam stavio motor 1.9 td.....i provozao se danas i auto ide kao obični 1.9 d.......Kaže jedan majstor da turbo uopšte ne radi i d aje navjerovatnije do vakuma na trbini da to pogledam..ako ko zna neka pomaže ja se u to slabo razumijem?????

Član
POgledaj dali su ti crijeva uredno pokopcana,te pogledaj dali ti otvora elektro magnetni ventil,skini crijevo od vakuma sti ide na turbinu i pogledaj dali pravi vakum,ako nepravi onda ti neotvora elektro magnetni ventil,moje misljenje ;)

Član
Moram to provajeriti.....jer el je to nešto spojio...kako on misli pa ćemo vijdeti sa Elektičaerm sa foruma d aon to pogleda da vidi štaje...hvala na odg..pozzzz:cool:

Član
Ma nema šta drugo ispravna je turbina....sad je jedino do tog ventila i struje koja ide na njega i vakum crijeva sa turba....pozzz:cool:

Član
1.9 td nema elektromagnetni ventil kao TDI i na njemu turbina nece puhati jedino ako je zaribala.

Član
Ma ne znam šta da ti kažem....al mislim da je turbina ok..samo onaj vakum na njoj i ona crijva i neka struja što ima nisu sigurno dobro spojeni ili fali još neko......pa ću to kad praznik prođe da pregledam..prvo sa elektičarem pa mehaničarem pa ću onda znati šta je...pozzzz:cool:

Član
ako se tacno radi o 1.9TD jedina struja koja moze biti na turbini je ampula koja pali pumpu za hladjenje turbine ukoliko se radi o turbini sa vodemin hladjenjem.

Daj jaci gas na bosch-pumi a rukom drzi gumeno crijev na ulazu u usisnu granu i provjeri siri li se crijevo.

Član
Meni je nakav saraf falio, kad sam tek uzeo, stavio saraf i kaze nije radila nikako. Poslje toga je dosta bolje islo, ali sad kao da je i prije ili mi se čini. I sad mi se pali na 1500 :D To je meni bilo pa eto i ti provjeri na oko fali li sta...

Član
Pa bio je neki elektronski ventil ili vakum kako se to već zove...koji je bio povezan sa egr ventilom..međutim da bi funkcionisao taj ventil treba procesor i struja s anjim je povezan...i kod mene je to izbačeno.....To je gušilo turbo odnosno blokiralo westgate i nije radila..ja sad izbacio to crijevo sa egr--...auto leti zviždi turbina....to je to..ako išta konta...pozzzz