Problem seat toledo 1.6 16v 2003 god

Problem seat toledo 1.6 16v 2003 god

Legend
Evo mene opet, sa istim problemom, koji jos uvijek nije rijesen..
Sada sam malo razapet na vise strana, ne znam sta je uzork sljedeceg ponasanja auta..
dakle stari je uzeo auto gore navedeno u naslovu, presao 112k km, nedugo nakon sto ga je uzeo, nasuo je negdje u rsu lose gorivo u upalila mu se lampica od check engine..

Posto je auto pod garancijom, narucena je nova lambda sonda, ali me interesuje sljedece..
jel moguce da zbog lambda sonde, vise trosi, auto slabije vuce, u normalnom rezimu rada (na radnoj temp) radi na 600obr/min, cudno mi to pravo..

IGY

Član
jeste...
meni kolegici na poslu bio isti problem, nez jel prouzrokovano istim
elem lambda sonda je otisla, aiuto trosio oko 4-5 l vise nego inace, kad je zamjenila nju usput i promjenila sve filtere, goriva i zraka... stavila nove svijecice auto ko nov bio, trosio manje nego je fabrika rekla, a ide kako treba ne trokira i ne sjecka .....

Legend
u biti, dijagnostika je pokazala lambda sondu, tako da predpostavljam da je to.. skidao sam je, cistio, gledao da se nije gdje zica prekinula, medjutim nista.. sve isto

Član
samo zamjena,neki dan sam bio u radnji kod prijatelja,isti problem na bmw-u nekom. Dijagnostika isto pokazivala lambdu sondu,doduse njemu je i na instrumentalki isto pokazivalo,samo su spojili da vide da li se moze otklonit greska.Nakon zamjene sonde sve je bilo ok,auto radi ko nov;)

Legend
ovdje jedna greska pokazuje vise stvari, u biti to je ona zuta oznaka "check engine"..
lambda sonda bi trebala biti ovdje sredinom slj.mjeseca, tako da vidjet cemo sta je i kako je..
nadam se da ce se i ova potrosnja koliko toliko sredit, i ovi obrtaji,sto radi na 600obr/min bas debilno, ne mozes krenut kako treba.. za 77kW jako lose ide.. preko 3k ne vuce opste, bas ga gusi..