problem sa mjenjacem opel kadet 1.3

problem sa mjenjacem opel kadet 1.3

Član
Ne skuzi ja tebe :) obrtaji 2500 i padose na 1000 :) Kad lamela ode obrtaji neopadaju nego se samo povecaju kao da si stisnuo kvacilo. Mozes saltati u koju hoces brzinu i kad pustis kvacilo auto se nece pomaknuti nigdje, samo ce stojati kao da je u leru iako nije... Ja tebe nisam bas skontao da si tako opisao, ali ako ti se tako desava kako sam ja opisao onda lamela otisla tacnije raspale se ili potrosile obloge.
Tako brzo otisla, zato sto neko ko vozi drzi nogu na kvacilu i tada uvijek bude malo pritisnuta korpa i lamela tada ponalo klizi, grije se i puno se trosi... Ako mozes ja bi radje orignalnu polovnu prenitao nego stavljao ta smeca...

ma obrtaji su pali na 1000 rpm zbog toga sto sam prije toga sto mi se desilo poceo stajat tj pustio sam gas,al nema veze problem je rijesen,majstor je rekao da se nesto zablokiralo i da nije htio ici,nekad kad ga vidim pitat cu ga sta je tacno bilo.Ma dobro je covjek je napravio mjenjac i sredio zadnje dobose i uzo 10 km :D
Hvala svima na pomoci :cool:

Član
ma trebo si upalit, i ugasit i sve bi bilo dobro
HAHAHHAH
Kadett je to bolan, šta se skiriaš
komplet motor za cenera kod ciga naći, još GSI
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

hahaha mozda i za petaka :icon_biggrin: al nije do sad nista motor zezo (osim nekih problemcica sa strujom,jedna zica se otpojila kad je bio udaren al rijeseno sve i sad radi fino)a dobar je on sta ja njemu sve radim :D