Problem sa Lagunom displey

Problem sa Lagunom displey

Član
Poz,prijatelj mi ima problem,uzeo je nedavno Reno lagunu 2002 godiste 1.9 dci 88 kw,sve o.k auto na mijestu,ali ima problem neradi mu navigacija i onaj srednji displey,provijerili smo osigurace i svi su ispravni,ali na displey ama bas nista nepokaziva,Provijerili smo i sa dijagnostikom,nepokaziva nikakve greske,dali je se neko susreto sa ovim kvarom i odakle da se krene sa pregledom(osiguraci su ispravni)...:cool:

rs6

Član
kod mene bio slican problem na audiju, zica iz dzeka koji se spaja na displej malo se izvukla i nije ostvarivala kontakt...

ljudi se 3 dana zahebavali oko toga dok nisu nasli .....
nek mu neko provjeri dzekove ....

Član
Ma ovo dana planiramo raskopati to sve,pa da vidimo ozicenja dali dolazi struja dali su dzekovi o.k,posto ovaj reno ima i navigaciju preko tog displeya,pa ajde reko da pitam mozda se neko susreto sa ovim problemom,mozda ima neki osigurac bas za taj displey....hvala druze ;)

Ako nisu dzekovi, onda je mogucnost da je iscupano flat kablo ili da je ono otislo. Mozes se i struji obratiti ako ne rijesite ;)

Član
struja ne radi vec odavno;)
vjerovatno je neki los spoj,pretpostavljam signala,tj flet kabl,vjerovatno bi pokazivao neku gresku da mu ne dolazi struja

Član
Steta sto struja neradi,trebali smo se aktivirati pa kakvu radnju otvoriti za struju ;),a i ja prepostavljam da je neki spoj los,jer bi pokazalo na dijagnostici da nesta nije o.k,ali radi navigacija sve svijetli samo nece da displey upali,danas ce se raskopati pa cemo da vidimo sta je upitanju...;)

Član
Kod kolege na laguni bila identicna stvar ... prvo se na momente gubio displej, pa opet vracao dok jednog dana nije zakazao skroz ... Isto mu sve radi i nikakve greske ne prikazuje, a na displeju nista nema. I nigdje na svijetu nema takav displej za kupiti (ne mislim bas bukvalno :D) Sve Lagune koje smo nasli na otpadu su bez navigacije i nije isti displej, tj. nisu isti dzekovi nazad. Po meni, otisao mu je onaj mali flet sto ima unutra, jer u to vrijeme dok nije bio skroz otisao, reagovao je na dodir na fletu.
Sad, rekose da imaju neka posebna ljepila za te flet kablove i da se sa tim to moze rijesiti, ali on to jos nije rijesio ...

Član
i ja sam poprilicno siguran da je flet kabal,posto tako se nesto zna desiti i na slide mobitelima(samsung d900 i sl) displej trokira i onda prestane skroz raditi.provjerite flet to je najvjerovatnije :cool:;)

Član
mtopic je napisao(la):
Kod kolege na laguni bila identicna stvar ... prvo se na momente gubio displej, pa opet vracao dok jednog dana nije zakazao skroz ... Isto mu sve radi i nikakve greske ne prikazuje, a na displeju nista nema. I nigdje na svijetu nema takav displej za kupiti (ne mislim bas bukvalno :D) Sve Lagune koje smo nasli na otpadu su bez navigacije i nije isti displej, tj. nisu isti dzekovi nazad. Po meni, otisao mu je onaj mali flet sto ima unutra, jer u to vrijeme dok nije bio skroz otisao, reagovao je na dodir na fletu.
Sad, rekose da imaju neka posebna ljepila za te flet kablove i da se sa tim to moze rijesiti, ali on to jos nije rijesio ...

Danas rastavljo displey sve uredu,i flet mi dijeluje uredu nako odoka,e sad dali je do fleta ili ne to neznam,a za ljepilo ja nisam cuo e sad neznam dali ima negdije da se taj flet uzme ili da se nesta iskombinuje,naleme zice ili,da se isproba flet,mozda bi se flet mogo ispitati unimjerom,dali struju provodi :icon_question: ako neprovodi onda je do flet kabla.A i kod kolege mi je ujedno displey sa navigacijom povezan.....

rs6

Član
dino_ze2 je napisao(la):
edoze je napisao(la):
jesi gledao napajanje displeja?

JEsam napajanje na dzeku ima,danas cu da ispitam flet kabal..pa javim ako budem imo vremena da skinem flet kabal ;)

odnesi nekom ko popravlja mobitele, ili neki bolji rtv mehanicar, oni ti mogu lako ispitat i sredit ....

Član
[/quote]

odnesi nekom ko popravlja mobitele, ili neki bolji rtv mehanicar, oni ti mogu lako ispitat i sredit ....
[/quote]

Ma lako je ispitati flet kabal,konto sam sa unimjerom ispitati dali je negdije u prekidu,nije onaj skroz tanki flet kabal tako da ako bude gdije u prekidu ima mijesta da se popravlja taj flet,da se doda koja zica...:icon_smile:;)

Član
Ja sam isto nosio kod kolege sto ima rtv servis da pokusa popraviti flet tj. da nalemi nove zice i on mi je rekao da ne moze, da je to sa tim nekim ljepilom i da se ne lemi