problem sa kocnicom

problem sa kocnicom

Član
eh ovako raja jutros izlazim iz garaze i po obicaju navrnem muziku :D i vidim auto se cudno ponasa..smanjim muziku nesto klapece,izadjem i pogledam prednja guma pukla skroz...eh sad sam stavio rezervnu i sad mi je problem odjednom slabe kocnice mehke...pa jel to do gume il sam mozda nesto drugo sjebao kad sam na felgi isao? :icon_mad:

Član
Kako mislis mekane kocnice? Jel ne koci dobro ili je papucica mekana??? Ako ti je niska papucica i mekana tj. stisnes a on ne koci kako je kocio(dosta slabije koci), onda moze biti da imas zraka u sistemu (ak oje tako onda probaj prozraciti sistem).Provjeri nivo ulja u kocionom sistemu. A sto se tice mekoce i tvordoce papucice kocnice za to je zaduzen glavi servo kocnice...

Član
RS TURBO je napisao(la):
Kako mislis mekane kocnice? Jel ne koci dobro ili je papucica mekana??? Ako ti je niska papucica i mekana tj. stisnes a on ne koci kako je kocio(dosta slabije koci), onda moze biti da imas zraka u sistemu (ak oje tako onda probaj prozraciti sistem).Provjeri nivo ulja u kocionom sistemu. A sto se tice mekoce i tvordoce papucice kocnice za to je zaduzen glavi servo kocnice...

meksa papucica i slabije koci...al to se pocelo desavat kad sam gumu zamjenio..doduse slaba je..mislim da je cak tvornicka :D :icon_mad:

Član
Provjeri nivo ulja u kocionom sistemu, isto tako provjeri da nisi slucajno zamastio disk s necim...

Član
Ne vjerujem da ti moze slabije kociti samo zbog jedne gume, a ne moze ti sigurno biti meksa kocnica zbog gume. Ona moze bit meksa i da slabije koci ako fali ulja u sistemu pa povukao zrak u sistem i zbog zraka kocnica bude mekana i malo nize moze da hvata, a moze ti biti kocnica ono koliko god da stisnes da slabo koci ako ti se zamastio disk :D

Član
RS TURBO je napisao(la):
Ne vjerujem da ti moze slabije kociti samo zbog jedne gume, a ne moze ti sigurno biti meksa kocnica zbog gume. Ona moze bit meksa i da slabije koci ako fali ulja u sistemu pa povukao zrak u sistem i zbog zraka kocnica bude mekana i malo nize moze da hvata, a moze ti biti kocnica ono koliko god da stisnes da slabo koci ako ti se zamastio disk :D

ok...druze svakako cu to provjeriti ujutru..a i volan je tezi i kad ga pustis vuce u stranu..a nisam gdje imao onu zaljepit posto praznici pa pune autopraone niko nema slobodan :icon_mad::icon_mad:

Član
a i volan je tezi i kad ga pustis vuce u stranu..
To ti moze biti ako ti je prazna guma... Ne mora biti vidljivo prazna nego moze biti da je treba 0,5 bara ili malo vise od pola bara napuhati i onda nebi trebala vuci u stranu.

Član
RS TURBO je napisao(la):
a i volan je tezi i kad ga pustis vuce u stranu..
To ti moze biti ako ti je prazna guma... Ne mora biti vidljivo prazna nego moze biti da je treba 0,5 bara ili malo vise od pola bara napuhati i onda nebi trebala vuci u stranu.

a jest me nazivciralo sve bgm...nista sutra provjeravam sve.. i hvala na pomoci imas plus od mene ;)