Problem sa gasenjem

Problem sa gasenjem

Nadam se da sam stavila temu na dobro mjesto. Naime, o čemu se radi. Imam problem sa gašenjem auta. Auto je automatik da napomenem tako da nije problem sa kvačilom i tome sl. Auto se dakle ugasi uvijek pri kočenju odnosno kad pustim papučicu gasa, to mi se uglavnom dešava na pruzi, na ležećim tj kad stajem. Ugasi se na taj način da samo "utihne" tj uopšte ne čujem da se ugasi ostane radit sve samo neće da prima gas i osjetim da je isto kao kad je ugašeno auto e onda moram ponovo ga palit i onda sve bude ok. Auto je bilo i na servisima više puta međutim nikad nisu mogli pronaći uzrok toga. Nikad nije prijavljivo nikakvu grešku na tom djelu. Pa sam otvorila ovdje ovu temu da pitam da li je neko nekad imao sličnog iskustva ili da li neko možda slučajno zna o čemu se radi. Više mi je dosadilo da mi non stop sviraju kad mi se to desi a najviše me strah isto te pruge kad mi se tu ugasi. Eto ako neko zna o čemu je riječ bila bih mu zahvalna, da više riješim taj problem.
 
Čini mi se da jesu spominjali nešto da treba očistit, e sad zaboravila sam šta, spominjali su lamelu tada. Međutim nisu to otvarali nešto tj nisu smjeli jer posle ne bi imali taj neki dio ili šta već treba ne znam za ovog smarta.
 
Da vozili su ga dole.. Inače je bio na servisu kod jednog tatinog jarana pa pošto on nije radio sa ovim autima odvezo ga je dole na pregled međutim nisu uspjeli ništa. Sad opet trebaju da mi dođu neki senzori za mijenjač iz Austrije pa će opet to otvarat i vidjet šta je..
 
Član
Nova auta i njihova poznata elektronika :cool: Pretpostavljam da je benzinac :D Obavezno ciscenje leptira(klapns), i onda resetovanje klapne... To ti je najeftinija varijanta a na 70% slucajeva rijesi problem gasenja auta na pustanju gasa... Hoce se zaprljati od uljnih paaraa iz oduske motora...

Sta bude kad stojis u mjestu i stavis u N ili P pa kad stisnes gas pa pustis ( ili kad malo zaturiras) dali se tada normalno vrate obrtaji ili se tada hoce ugasiti??? Ili padnu obrtaji nisko pa izgleda kao da ce se ugasiti pa se opet vrate na normalno???
 
Eh ovako. Ovo što si mi napisao prenijela sam ocu, i danas kad su nam došli ovi senzori neki za mijenjač koje trebam mijenjat odnijeli smo dole i tako pokušali to uradit i obrtaji prvo se spuste do jedinice a zatim padnu dole ispod nje. E sad, ovaj senzor što trebam mijenjat on ima veze sa tim mjenjačem i obrtajem tako da može biti i do njeg da se to auto gasi jer nije usklađeno sve. Pa sad vidjet ću prvo kako će funkcionisat kad se to izmijenja a zatim ako bude opet to bio problem onda ćemo vidjeti to sa tim klapnama jer vrlo je moguće da je to. Oni su to jednom čistili ali nisu smjeli skidat jer posle bi morali nešto kalibrirat a nisu imali programa tog ili šta već za ovog smarta. Eto toliko uglavnom problem će biti riješen hvala u svakom slučaju, pomogli ste mi !! Pozz
 
Član
mozda mjerac mase protoka zraka zaprljan,meni se desavalo da se tak nekad ugasi kad je bio prljav.
 
Top