Problem sa Alu felgama na Fiat Bravi

Problem sa Alu felgama na Fiat Bravi

Član
Imam jedan problem...kako sam stavio alu felge, sarafi se u veoma kratkom roku popuste...cak sam 2 izbgubio i umalo nisam izgubio kontrolu nad autom....Sta da ucinim??
Stegnem moment kljucem,sve po P.S.-u, znaci unakrsno itd.:icon_question::icon_question:

Član
felge ti nisu original,u fiata su 4x98,a ti si sigurno stavio 4x100,pa mozda sarafi ne nalegnu kako treba. Nabavi sarafe sa pomicnim konusom,ili fiatove felge:icon_smile:

EDIT: Ipak vidim da su original,ondane znam sta bi moglo biti, mozda ti nisu sarafi odgovarajuci,onaj konusni dio sto nalijeze na felgu:icon_question:

Član
jesu original fiatove....dugo sam trazio...na oko sve legne fino...neznam provjerit cu ponovo....ali mnogo ih ima i na piku....ev link
http://www.pik.ba/artikal/1176046/alu-feluge-fiat/

moguce...morat cu kupiti druge sarafe.
Moze lock!

Da ti nisu prekratki sarafi? Ili su ti pak navoji u glavcinama izlizani pa se odvrcu..A moguce da si sarafe podmazao mascu pa se odvrcu..Ako jesi podmazivao, onda uzmi benzina i isperi, i stegni ih na 12 Nm ;)

Član
Sarafi jesu konusni....sutra skidam i detaljno cu opisati ukoliko ne nadjem rjesenje...hvala na dosadasnjim savjetima.;)