problem s obrtajima - renault clio

problem s obrtajima - renault clio

Član
znaci danas bilo lijepo vrijeme i reko da operem auto te i motor, jer ga nisam fino i detaljno oprao od kako je kod mene.. znaci hladan motor iz garaze auto izvucem vani, onim nekim sredstvom naspricam i saperem hladnom vodom i tako dva puta.. i reko da pomjerim auto na sunce da se motor susi i upalim ga kad obrtaji skocise na 4500-5000.. ugasim auto, pa upalim i opet isto.. parkiram ga na sunce stajao je cijeli dan, jos se nije skroz osusilo sve, sad da ga parkiram u garazu opet isto, obrtaji skacu nenormalno.. sad ne znam do cega je, rijec je o renault clio 1.5 dci, ako mu iko ista zna pomazite ljudi :icon_confused:

Član
Druže nemoj se ljutiti , al' ko te nagovori da pereš mlazom vode auto prepuno elektroničkih stvari u motornom prostoru:icon_rolleyes:
U vlastitoj režiji možeš jedan po jedan konektor skidati , izduvavati kompresorom i moliti boga daa nije ništa riknulo.
Ako to ne pomogne , majstoru na dijagnostiku.

Član
Ma nema ljutnje, skontao sam da sam zeznuo stvari.. Sad idem lagano susiti a ako se nista ne promjeni u servis sutra.. Uglavnom javim rezultate :D

Član
Izgleda da sam imao vise srece nego pameti, sve fercera kako treba, uslo vode u one dzekove od ecu-a, osusio sve i radi.. sto se mene tice moze lock ;)

Član
Ajde neka ništa nije riknulo al' pamet u glavu.
Tako je skoro komšija prao motor na Meganu 1.5 dCi , al kod njega je kad je upalio sve živo popalio(brisači,svijetla,žmigavci) i nije se dao ugasiti na dugme.
Kod njega je bio problem na vanjskoj preklopnoj jedinici ispod akumulatora , ušlo vode i kad smo do isušili sve je normalno proradilo.
Uglavnom mlaz vode nikako u motorni prostor , čak neki auti (npr. Peugeot407) imaju i naljepnicu da se ne peru vodom.

mauMm97aA3JZpH-fKmDz9Nw.jpg