Problem prilikom paljenja

Problem prilikom paljenja

Član
Auto ima problem od kada sam ga uzeo, upali 10 puta na pola kljuca, ali nekad nece i onda dugo vergla i puca mu iz auspuha. Znaci nema pravila nekad upali 10 puta za redom iz prve, a nekad nece 2-3 verglanja pa tek onda upali. Zamenio sam bosh bravu, map senzor, kompjuter, bobine, svecice. Problem je ostao isti. Sta sledece da menjam?(Imam 2 auta pa mi nije problem da sve isprebacujem) Jos jedna stvar ne znam da li je vezana za ovo, od kada sam kupio auto skala laze za 1000 obrtaja, znaci kad je na 0 auto je na 1000, kad je na tabli 3000 onda je auto na 4000...

Poslednja izmena:
Član
Sto se tice table neko je rastavljao i nije vratio kazaljku kako treba.

Sto se tice tog paljenja, koliko tacno dugo vergla i je li se desilo da nece da upali? ako jeste se desilo recimo da vergla i nece da upali i nakon par verglanja upali onda ti moze biti senzor na radilici, jer ako njega ne ocita, tacnije ako on ne ocita okretaj radilice, na njoj imas tacke za paljenje kada ce iskru da baci i ako to ne ocita zbog senzora onda naravno neces imati iskre i auto nece upaliti.

A ako ti upali ali samo osjetno malo duze vergla onda moze isto tako biti da ti ne ocita kod (code) sa kljuca i onda kad ocita auto upali, mada u vecine auta ako ne ocita kod (code) auto upali i odmah se ugasi i poslje toga nece da upali ako code ne valja.

Član
Prva je varijanta, desava se da vergla ali da nece da upali. Upravo sam sledece hteo zameniti senzor, ali mi rekose ljudi da bi se onda gasio i u voznji, ali cu svakako probati sa njim...

Član
Pa ne mora znaciti da bi se bas gasio u voznji, imao sam xy spucajeva gdje auto ide normalno samo kad ugasi i onda hoce da upali, onda nista vergla a nista i onda saceka malo i proba i onda upali, i poslije zamijene senzora nije bilo vise problema a imao sam slucaj gdje auto isto radi normalno i sve, putuje na put od 1000km i parkira se i nakon 10 min hoce da upali, a on ni da cuje i onda digne haubu i saceka 5 minuta proba opet i upali normalno i tako sve cesce je radio i cesce dok na kraju nije htio nikako upaliti a npr. nikad nije stao u voznji. posliej zamijene senzora auto vise nije to radilo.