Legend
evo ovako .... big problem , poludio sam vise :icon_mad:
Dobio sam IBM Think centre pentium 4 3,4ghz 512ram 200gb disk
Na njemu je bio Windows 2003 server operativni , posto je taj racunar bio vjerovatno u nekoj banci , naravno zasticen je i potrebna je sifra da se udje u sistem
Pokusam sam ubacivanjem XP-a da boot-am iz biosa , pa da ga normalno formatiram,no medjutim uopste nece da pri bootanju napise ono "press any key to boot from CD / DVD"
U biosu je podeseno sve ok da je primarni boot uredjaj CD / DVD rom
jedino mi je sa Windows 7 operativnim krenuo normalno sa boot-anjem pa onda pre pocetak instalacije javi da je ne moguca instalacija posto procesor nije 64bitni
Da ne duljim u beskonacnost ,.....
- skinuo sam sp3 XP (nece ni njega da boot-a) ,
- skinuo windows server na kojem je vec radio (nece ni njega da boot-a)
i evo sad jos skidam drukciju verziju win 7 pa mozda uspije
zna li neko u cemu je fora , da li treba mozda jos sta podesiti u bios-u posto je radio na windows serveru ili koji mu je vrag ???
radi se o ovakvom racunaru
Pentium 4 3,4ghz
512 ram
200gb hdd
Dobio sam IBM Think centre pentium 4 3,4ghz 512ram 200gb disk
Na njemu je bio Windows 2003 server operativni , posto je taj racunar bio vjerovatno u nekoj banci , naravno zasticen je i potrebna je sifra da se udje u sistem
Pokusam sam ubacivanjem XP-a da boot-am iz biosa , pa da ga normalno formatiram,no medjutim uopste nece da pri bootanju napise ono "press any key to boot from CD / DVD"
U biosu je podeseno sve ok da je primarni boot uredjaj CD / DVD rom
jedino mi je sa Windows 7 operativnim krenuo normalno sa boot-anjem pa onda pre pocetak instalacije javi da je ne moguca instalacija posto procesor nije 64bitni
Da ne duljim u beskonacnost ,.....
- skinuo sam sp3 XP (nece ni njega da boot-a) ,
- skinuo windows server na kojem je vec radio (nece ni njega da boot-a)
i evo sad jos skidam drukciju verziju win 7 pa mozda uspije
zna li neko u cemu je fora , da li treba mozda jos sta podesiti u bios-u posto je radio na windows serveru ili koji mu je vrag ???
radi se o ovakvom racunaru
Pentium 4 3,4ghz
512 ram
200gb hdd