Problem podizač stakla Renault megane 2004

Problem podizač stakla Renault megane 2004

Član
Ispravan je podizač, prilikom dizanja/spuštanja nema nikakvih zvukova čudnih sve normalno...
ali kad je otvoren prozor do kraja, dođe mu sam se počne dizat al pomalo , čujem motorić kako trza pomalo i tako milimetar po milimetar podiže staklo, u tom momentu ja ga na prekidač malo dignem il spustim i bude miran nekih pola minute i onda opet pocne dizat .

ima li ko sličan problem, od čega da krenem ovde
 
Član
Standardno ih zezaju podizaci i kod mene je isto sa suvozacevim. Nekad kad ga ja spustam/dizem sta god da uradim on se samo spusta i onda moram da ga podignem na suvozacevoj strani, a nekad se dize po 5 cm svako pritiskanje prekidaca i tako moras da ga klikces 10 puta.
 
Član
Kod mene nikad a vozim auto vec 3 godine (cca 60.000 km). Meni na pamet pada da ti nije prekidac ok (mozda negdje pravi kratak spoj i salje struju na motoric)?

@dellas - to podizanje po 5 cm je sigurnosni sistem. Samo digni prozor do kraja i zadrzi prekidac pritisnut gore jedno 4-5 sekundi i treba da šljaka.
 
Član
A eto svi se zale na Megane-a, a ja sam fkt presretan i prezadovoljan automobilom. Znam da su 1.5 dci motori od 80/85KS imali dosta problema zbog Delphi-jevih pumpi, pa sam njih izbjegavao. Za ovo ostalo ne znam sta da kazem, ja fkt nisam imao nekih problema tipa ubrizgavanje, dizne, elektronika i sta vec ne. Konkretno za podizace - dosta puta sam bio kod majstora kod kojeg odrzavam auto kad je popravljao iste (premotavanje, razradjivanje i sl.) i znam da nikad nije naplatio vise od 40-50 maraka, zavisi sta strada. A znam da je za 4-ku Golfa polovan podizac 80 maraka na otpadu. Veliki servis za moje auto 420KM, prijatelj za cetvorku kihnu 780, danas mi racun pokaziv'o. Mislim da to sve zavisi koliko "nafake" dodje uz auto. Neko kupi Mercedesa pa ispadne da je rupa bez dna, a eno kod mene stari vozi Fiata godinama, svijecice i vodena pumpa sto su zamjenjeni - sipaj i vozi....
 
Član
danas se citav dan vozao, staklo se ponaša normalno :happy:

ma auta su uvijek mačke u zavezanim vrećama , ne može se on pokvarit kolko ja njega mogu popravljat
 
Član
bio danas kod električara, rijesili podzač stakla, ustvari mislim da smo rijesili, rasklopili prekidače pa ih očistili.
bio na dijagnostici, ima jedna greska na motoru, govori o papucici gasa, al eto meni auto normalno i lijepo prima gas.
i ima dvije greške na krovnom mehanizmu, al piše da greške nisu definisane ,tako da je to neka glupost čim za nju ni bosch ne zna :D

u potrazi sam sad za ručicama zmigavca i za centralnim displejom , ova tema moze lock sto se mene tice
 
Član
Vjerovatno ta dijagnostika ne može da očita greške jer nije original Renoova dijagnostika.
 
Veliki pozdrav,
Ja sam naleteo na isti problem kao i Vi sa prekidacem za stakla sa istim simptomima pa me zanima sta ste cistili na prekidacu, znam da je bilo davno. Ja sam rasklapao i sve mi lici normalno...Dali ste otvarali releje odnosno mikroprekidace. Hvala unapred.
 
Top